Над 600 хил. руски туристи са посетили Черноморието миналото лято

Над 600 хил. руски туристи са посетили Черноморието миналото лято | StandartNews.com

Повече от 600 хил. руски туристи са посетили българското Черноморие миналото лято. Това е посочил посланикът на Руската федерация у нас Анатолий Макаров по време на среща с кмета на Бургас Димитър Николов.

Според руския дипломат, регионът има огромен потенциал за развитие и на алтернативен туризъм - религиозен, исторически, екологичен.

Очакванията са за запазване на тенденцията към увеличение на руски туристи у нас, като паралелно нараства броят на руските граждани, закупили имоти в Бургаска област, е заявил Макаров.

Посланикът и кметът са обсъдили възможността за установяване на нови транспортни връзки, които да стимулират туризма и икономическите взаимоотношения между Русия и региона на Бургас.

По-рано в Бургас са се срещнали представители на деловите кръгове от двете държави. Обсъдени са били възможностите за оптимизиране на експорта на традиционни български продукти. Коментирани са и бюрократичните пречки, който среща бизнесът, имало е и конкретни предложения за улесняване на процедурите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай