Нено Димов: Колите до пистата в Банско пречат повече на природата

Нено Димов: Колите до пистата в Банско пречат повече на природата | StandartNews.com

Извозването с коли до ски пистите е много по-увреждащо за околната среда, отколкото това с лифт, каза министърът на околната среда и водите Нено Димов на кръгла маса за проектите на решения на Министерския съвет за Национален парк "Пирин" и за "Ски зона Банско".

"Искаме да направим така, че на Банско хората да не чакат на опашка. Второто нещо е, че извозването с коли до пистите е много по-увреждащо за околната среда, отколкото това по електрически път", каза министър Димов.

"Третото е, че границите на концесионната територия по никакъв начин не се променят от договора през 2001 г. Четвъртото е, че всички сме съгласни, че дигитализирането на границите ще даде по-голяма възможност за контрол от страна на държавата", поясни Димов и добави, че е имало една редица от въпроси, които са били поставени.

"Концесията е отложена от МС. За плана за управление тече срок до 22 декември за достъп до обществеността", каза още Нено Димов.

Сдружение "Бъдеще за община Банско" се закани да затвори в сряда главен път Е-79 в подкрепа на изграждането на втора кабинкова линия в курорта, съобщиха от сдружението на фейсбук профила си.

Наскоро кметът на Банско Георги Икономов не изключи протестите на хората от града да се пренесат и в столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай