От Албена на север няма бетоночерноморие

От Албена на север няма бетоночерноморие | StandartNews.com

Амбицията ни е не да имаме 100 стаи, които да продаваме 60 дни, а 60 стаи, които да се продават 100 дни, каза Симеон Господинов, генерален мениджър на хотели "Хелиос", един от учредителите на "Черноморска ривиера - Добруджа"

Предимството на Добруджанското Черноморие е в това, че от Албена на север няма бетон, каза пред журналисти Симеон Господинов - главен мениджър на хотели "Хелиос" в Балчик, който бе сред учредителите на новото сдружение, обединяващо туристическия бранш от област Добрич - "Черноморска ривиера - Добруджа". Той коментира началото на сезона, като сподели, че като цяло очакванията не са оправдани и няма такива ръстове, каквито се прогнозираха през пролетта. "В Балчик основният контингент туристи са румънските гости, които запазват нивата си от м.г.

От тази година вече имаме туристи от Молдова, Беларус и дори Прибалтийските републики. Нашето Черноморие преоткриват българите, но тези, които са в чужбина. В страната ни като цяло българският турист има негативно отношение към нашите бази, услуги. Тук е мястото да отбележа, че Добруджанското Черноморие не е мутротуризъм или бетоночерноморие. От Албена на север природата ни е запазена, а обектите са дори по-добри от тези в Гърция. В ресторантите обслужването и качеството на храната са много по-добри, отколкото в Гърция.

Обединяваме се, за да развием алтернативни видове туризъм, които да запълнят крилата на сезона, а и точно това е показателят, по който браншът търпим критики. Амбицията ни с колегите е не да имаме 100 стаи, които да продаваме 60 дни, а 60 стаи, които да продаваме 100 дни" - каза Симеонов. Той коментира и апарт хотелите, като сподели, че те за хотелиерския бранш не са конкуренция, но са проблем.

"Те не предлагат услуга, каквато предлага един хотел. В тях инвестицията се връща много по-бързо, докато инвестицията в един хотел се връща за 15-20 г. Това породи и техния бум, но в нашия район бе частичен. Не може да бъде хотел една сграда, в която заетост на апартамент има 20 дни в годината", заяви Господинов. Хотелиерът сподели, че в Балчик и региона вече интересът към закупуване на апартаменти в такъв тип комплекси е затихнал и интересът е почти нулев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай