Шейхове избират българските планини

Шейхове избират българските планини | StandartNews.com

Туристите от Обединените арабски емирства (ОАЕ) проявяват все по-голям интерес към българската природа и почивките на планина, особено в региона на Родопите. Това пролича на щанда на България на най-голямото международно туристическо изложение в арабския свят Arabian Travel Market (ATM), което се провежда от 24 до 27 април в гр. Дубай, ОАЕ.

На борсата страната е представена с информационен щанд от 45 кв. м, организиран от Министерството на туризма. Той е с акценти върху балнео- и СПА услугите, морската почивка и сити туровете. Съвместно с министерството на щанда участват също туроператори и община Варна.

През последните години туристите от ОАЕ все по-често търсят оферти към България за исторически маршрути, културни прояви, фестивали и др. През 2016 г. страната ни е била посетена от 1615 граждани на ОАЕ с цел почивка и ваканция, което е близо 170% ръст спрямо предходната година. За периода януари-февруари 2017 г. този ръст е над 75%.

ATM е най–значимото международно туристическо събитие за региона на Близкия изток и Северна Африка. То е отворено за професионалисти и масова публика, като броят на бизнес посетителите надхвърля 39 000.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай