Слънчев бряг откри летния сезон

Слънчев бряг откри летния сезон | StandartNews.com

Сезонът в най-големия български курорт Слънчев бряг бе открит тържествено в събота вечерта.

Сред официалните гости са вицепремиерът Валери Симеонов, министърът на туризма Николина Ангелкова, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, депутатите Димитър Бойчев от ГЕРБ, Петър Кънев, Тодор Байчев и Николай Тишев от БСП, председателят на Постоянната комисия по туризъм към ОбС-Бургас и местен лидер на Движение България на гражданите Живко Табаков, шефът на Агецията по храните в Бургас д-р Георги Митев, както и много други.

Очаква се  ръст между 5-7 % в Слънчев бряг или около 5,5 млн. туристи през този сезон, според министерствота на туризма. Ако прогнозите се сбъднат, това ще бъде най-силният сезон, който курортът някога е имал.

Вицепремиерът Валери Симеонов отчете, че за месец и половина са направили множество стъпки, с които да облекчат туристическия бизнес. Една от тях е облекчените процедури за наемане на работници от трети страни. Друга е свързана с борбата срещу сивия сектор, където се предприети множество мерки. Сред тях изкарването на светло на апартхотелите, които през лятото генерират огромни приходи, без да плащат данъци.

От важните промени, които са предприети през последните месеци, е и началото на битката с шумовия терор. Открит е горещ телефон, на който ще могат да се подават 24 часа в денонощието сигнали. Вицепремиерът предупреди, че всеки, който не спазва закона, ще бъде глобяван. Има законови процедури, с които ще бъдат затваряни заведения, уточни той. Симеонов завърши с това, че ще предприемат много сериозни стъпки за промяната на цялостната визия на Слънчев бряг. Ще бъдат премахнати всички незаконни обекти, както и бит пазарите, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай