Спират полетите на Райънер от Пловдив до Милано и до Брюксел

Спират полетите на Райънер от Пловдив до Милано и до Брюксел | StandartNews.com

Бюджетната авиокомпания "Райънеър" спира да лети от 1 ноември между Пловдив и Брюксел (Шарлероа) и Милано (Бергамо), се вижда от резервационната система на превозвача, пише „Дневник". До края на октомври компанията лети между Пловдив и двете европейски летища всеки понеделник и петък.

В отговор на запитване на "Дневник" пресслужбата на авиокомпанията обяснила прекратяването на полетите с търговски причини.

Дали полетите до българския град, който догодина ще е Европейска столица на културата, ще бъдат възобновени с лятната програма на "Райънеър" за 2019 г. засега не е известно. "В момента приключваме работата по нашата програма за лято 2019 г. , която скоро ще бъде обявена", се казва в отговора до "Дневник". В него се уточнява, че авиокомпанията постоянно следи всеки от своите 1800 маршрута и съставя графиците въз основа на натоварването и търсенето на пазара.

В отговор на въпрос дали се планират полети между Пловдив и други летища "Райънер" уточнява, че включването на нови маршрути зависи от наличния капацитет на самолетите, търсенето и запълняемостта на седалките.

От резервационната система се вижда, че през зимата "Райънер" ще продължи да лети между Пловдив и лондонското летище "Станстед", както и сега с четири полета седмично - в понеделник, сряда, петък и неделя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай