Стартира туристическата борса „Вашата Ваканция 2017"

Стартира туристическата борса „Вашата Ваканция 2017" | StandartNews.com

Тазгодишното издание на „Вашата Ваканция" дава отлична възможност да се представи потенциалът на голям брой български общини като туристически дестинации и дейността на редица специализирани компании, които предлагат висококачествени услуги в сектора. Това каза зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева на откриването на туристическото събитие. Тя допълни, че на борсата се представят над 35 водещи туроператори и турагенти, хотелиери и ресторантьори, производители и дистрибутори на продукти за туризма, рекламни агенции, информационни центрове, паркове и резервати, учебни заведения, неправителствени организации, културни институти и др.

Тази година лайтмотивът на експото откроява ролята на общините за привличане на повече туристи и за устойчивото развитие на отрасъла чрез внедряване на повече иновации. По думите й Бургас е отличен пример за начина, по който се представят възможностите на местния туризъм и този опит ще бъде показателен за останалите участници.

Заместник-министър Георгиева акцентира, че за 2016 г. в категоризираните места за настаняване с поне 10 легла в Бургаска област са реализирани над 9,2 млн. нощувки, което е близо 22% повече от предходната, а приходите от тях са над 444 млн. лв., което е 23% ръст. През месец май 2016 г. е отчетен 29% скок на туристите, а през септември близо 25% увеличение, което говори за реално удължаване на сезона. Тя коментира, че се наблюдава завръщане на гостите от Германия с ръст от 30%, а от Италия с 60%.

В откриването на туристическата борса „Вашата Ваканция 2017" участва областният управител на Бургас Вълчо Чолаков и други официални лица.

Изложението

На 20 и 21 април за 15-и път в Бургас се провежда туристическа борса „Вашата ваканция" в изложбен център „Флора" Бургас. Акцентът тази година е ролята на общините в развитието на туристическия продукт, възможностите за вътрешен туризъм, кадрите в туризма.

Тази година има участници само от България, тъй като акцентът се поставя върху вътрешния туризъм. Представят се туристически обекти, пакети и маршрути от цялата страна - Източна Стара планина, Черноморското крайбрежие, Тракийски район, Ловеч, Любимец. Възможности за отдих и почивка ще представят общини, както и туристически фирми, Българска Фондация Биоразнообразие, сдружение „Зелена Странджа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай