Търсят концесионери на плажовете "Албена" и "Ривиера"

Търсят концесионери на плажовете "Албена" и "Ривиера" | StandartNews.com

Държавата търси концесионери на още два плажа по Черноморието – „Албена" в община Балчик и „Ривиера" в община Варна. Това става ясно от днешните решения на Министерски съвет.

Както при всички други концесионни процедури за морски плажове, ще се вземат предвид цените на услугите на предлаганите чадъри и шезлонги.

Размерът на минималното годишно концесионно заплащане за плаж „Албена" е 1.6 млн. лв., а за „Ривиера" – на 319 256 лв.

Целта е плажовете да се обезопасят и да се предоставят услуги от обществен интерес за срока на концесията. Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие.

Новите стопани на двата плажа трябва да осигурят водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж, и услуги от обществен интерес.

От началото на летния сезон правителството откри процедури за предоставяне на концесия на общо осем морски плажа. Това са - „Балчик-централен" в Балчик, „Бургас- централен" в Бургас, „Созопол-Хармани" в Созопол и „Поморие-изток" в Поморие, „Златни пясъци" във Варна, „Китен – Атлиман" в Приморско, „Созопол – централен" в Созопол и „Приморско-север" в Приморско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай