Троян да се насочи към исторически и СПА туризъм, препоръча Ангелкова

Троян да се насочи към исторически и СПА туризъм, препоръча Ангелкова | StandartNews.com

С промените в Закона за туризма ще се намали административната тежест върху бизнеса, обяви министър Николина Ангелкова пред местните работодатели.

Троян е град, известен със своето богато културно-историческо наследство. Няма как да не напомня, че една от основните цели на Министерството на туризма е именно да се фокусира върху развитието на културно-историческия туризъм и балнео и СПА туризма за преодоляване на сезонността и за разширяване на крилата на сезона. Министерството на туризма е разработило културно-исторически дестинации, които работят от миналата година и предстои да бъдат надградени, коментира Ангелкова.

Говорейки за подпомагане на усилията на всички общини и фокусирайки се върху дигиталния маркетинг и онлайн рекламата, миналата година стартирахме пилотно приложение, което се казва „Обичам България", тук ще посъветвам всички общини, които не са част от него, да се включат. То е безплатно за тях, продължи министърът на туризма. 

Знаете, че дигитализацията върви с пълна сила и в тази връзка и на предстоящото най-голямо изложение в Лондон, на което България участва с национален щанд, за първи път ще представим с 3D изображение и виртуална реалност някои от нашите най-известни културно-исторически забележителности, заяви Ангелкова

Ние обработваме около 26 регулаторни режима, свързани с регистрите и местата за настаняване и хранене, екскурзоводи, планински водачи, балнео и СПА хотели. С промените в Закона за туризма предстои голяма част от документите, които изискваме, да отпаднат и да се набират по служебен път. Предложили сме да отпадне и прекатегоризацията на местата за настаняване, като в тази връзка създаваме туристически инспекторат. Няма да отпаднат проверките на място, които ще правим, но ще отпаднат изискванията на всеки 5 години да се прекатегоризирате и да подавате документи", каза още Николина Ангелкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай