Увеличават се туристите от Израел

Увеличават се туристите от Израел | StandartNews.com

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с посланика на Израел в България Н.Пр. Ирит Лилиан и обсъди с нея перспективите за разширяване на двустранното сътрудничество в туризма.

Николина Ангелкова информира, че през 2016 г. туристическите посещения от Израел в България са се увеличили с близо 19%, като по данни на НСИ през миналата година са реализирани над 183 хил. визити.

Очакваме през 2017 г. тенденцията за укрепване на добрите взаимоотношения в сектора да продължи да се развива възходящо и да надгради постигнатите резултати през рекордната за нашия туризъм 2016 г., подчерта министър Ангелкова. Тя допълни, че само за първите четири месеца на 2017 г. НСИ отчита около 43 хил. визити на граждани на Израел в България, което е ръст от близо 37% спрямо същия период на 2016 г.

Посланик Лилиан обърна внимание, че интересът на израелските туристи към България се увеличава, тъй като страната ни предлага много разнообразен туристически продукт. Сред най-търсените от тях услуги са комбинираните пакети, включващи балнео- и СПА процедури, както и планинският и културният туризъм наред с традиционно предпочитаните морски и ски ваканции.

Двете страни обсъдиха възможностите за развитие на съвместни инициативи за насърчаване на взаимния туристопоток и продължение на инициативата на израелското посолство „Мислиш си, че познаваш България?!". Тя стартира през лятото на 2015 г. и разкри непознати страни от красотата, културата и традициите на страната ни. Към проекта тогава се присъединиха и посолствата на Полша и Хърватия, творци и медии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай