Бой пред земеделското министерство /ОБНОВЕНА/

Животновъдите отказват диалог с Христо Бозуков

Бой пред земеделското министерство /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Стотина животновъди организираха протест пред земеделското министерство. Те настояват незабавно да им бъдат изплатени дължимите субсидии. Земеделският министър проф. д-р Христо Бозуков е поканил събралите се животновъди да излъчат група от 5-10 човека, с които той и заместниците му да разговарят.

Протестиращите обаче отказват преговори и продължават с "обсадата", вероятно очаквайки изява пред медиите. "На практика от октомври 2016 г. до януари 2017 г. са изплатени 200 млн. лева от субсидиите за миналогодишната кампания. Остават още 19 млн. лева, които изпълнителният директор на държавен фонд "Земеделие" Живко Живков в понеделник гарантира, че ще бъдат изплатени до 13 април", обясниха от земеделското ведомство. Това е обяснено на среща с представители на всички сдружения на животновъдите, докато сегашният протест е по призива само на една организация.

В един момент напрежението ескалира и се стигна зо бой. Протестиращите настояваха земеделският министър Христо Бозуков да слезе при тях и му дадоха 10 минути. Десетте минути, които земеделците поставиха на министъра да влезе, изтекоха и събралите се фермери започнаха да блъскат по вратата на министерството и да се опитват да влязат вътре.

От агроведомството обясниха, че министър Бозуков няма да слезе да говори с животновъдите.

По информация на земеделците, два автобуса с протестиращи пък са спрени на Цариградско шосе.

След като министър Бозуков отказа среща с тях, протестиращите се отправиха към президентството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай