МЕТРО маха прекупвачи на месо и зеленчуци

МЕТРО маха прекупвачи на месо и зеленчуци | StandartNews.com

Българските производители на месо, плодове и зеленчуци ще може да доставят продукцията си директно в магазините на МЕТРО. Министърът на земеделието Румен Порожанов и управителят на МЕТРО България Георги Илиев дадоха старт на инициативата "Отгледано с грижа в България". С тази инициатива български селскостопански производители ще доставят директно, без посредник и на справедлива цена, своята продукция - плодове, зеленчуци и месо, до 11-те магазина на МЕТРО в цялата страна. "С въвеждането на модела за директно партньорство и доставка ние подкрепяме устойчивото развитие на малкия земеделски бизнес и допринасяме за растежа на местната икономика", каза Георги Илиев. По думите му така продукцията на фермерите ще достига по-бързо до клиентите на МЕТРО - ресторантьори, хотелриери и готвачи.
"Трябва да стимулираме родните производители да продават качествената си продукция", каза министър Порожанов. Той обясни, че инициативата е подкрепена от министерството на земеделието. "Хубаво е, че проектът ще бъде разширяван, и че интересът сред клиентите е изключително голям", заяви Порожанов.
МЕТРО залага в асортимента си за 2017 г. над 150 сорта български плодове и зеленчуци. Над 12 000 тона годишпно е очакваното минимално количество полодове и зеленчуци, които местните земеделци ще доставят директно до магазините на МЕТРО. Веригата вече е подписала договори за доставка с над 100 земеделски производители, а броят им до края на годината ще надхвърли 200. Месният асортимент също се базира на българско производство. В него се включва агнешко от породи Каракачанска овца, Аваси, Ил-дьо-франс, месо на Източнобалканската свиня, прясно телешко, месо от свободно отглеждани пилета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай