Нашенци и гърци на дефиле на редки породи кози

Нашенци и гърци на дефиле на редки породи кози | StandartNews.com

Дефиле на кози събира фермери в град Кресна. Съюз на фермерите "Струма", община Кресна и Асоциация на автохтонните породи кози в България организират тази събота за шести пореден път Пролетен празник на животновъдството и земеделието. Тази година празникът е със специалното участие на певците Валя Балканска и Петър Янев, а водещ е благоевградският актьор Николай Кимчев.

По време на събитието ще се проведе VI Национална изложба на български стари местни породи кози, ще има парад на екземпляри от Калоферска дългокосместа и Българска виторога, дългокосместа коза, както и представяне на каракачански овце и каракачански кучета.

Гостите на празника ще могат да посетят изложение на редки местни породи животни и да закупят храни от традиционния базар на натурални био продукти и вина.

Акцент в програмата е представянето на техника, технологии и препарати в помощ на фермерите, но не са забравени и ще могат да бъдат видяни и майстори на местни занаяти.

Разбира се, както всяка година ще има много атрактивни демонстрации на методи за защита на домашни животни, акции и забавни игри за малки и големи с внимание и грижа към околната среда и устойчивото развитие.

„Ще присъстват много нашенци и гърци. Комшиите идват, за да видят редките породи животни, интересът им към този празник е от години", твърдят организаторите. С песните на Валя Балканска и Петър Янев ще има много автентичен фолклор на живо, ще има и томбола с атрактивни награди за зрителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай