Ще цифровизираме земеделието

Ще цифровизираме земеделието | StandartNews.com

Вярвам, че цифровизацията в земеделието ще ни помогне да преодолеем предизвикателствата, които имаме като климатични промени, дигитализацията и очакванията на гражданите и бизнеса. Това каза министърът на Българското председателството на Съвета на Европа Лиляна Павлова.

Тя изрази надежда, че следващите усилия ще бъдат насочени към изграждането на ай ти стратегията в земеделието, в инвестиране на дигиталните умения, в широколентовия достъп и в такъв тип инфраструктура. Иновациите в сектора трябва да бъдат подкрепени, защото за всички нас е важно да имаме качествени храни, каза министърът.

Лиляна Павлова подчерта, че към 2020 г. 9 от 10 работни места ще изискват дигитални умения, което означава умения, обучение, квалификация и преквалификация на секторите, включително и на земеделието. Тя посочи още, че част от приоритетите на Българското председателство са под наслова за дигитална трансформация, дигитална икономика и умения и всичко това трябва да има своята финансова подкрепа. В тази връзка дебатът за бъдещата финансова рамка и ОСП са много важен аспект през 2018 г., за да знаем къде ще бъдем през 2030 г.. "Имаме и волята и желанието да чуем всички гледни точки и да постигнем не само политическото съгласие по тези теми, но и да погледнем от експертна гледна точка и да видим кои са най-новите технологии, в които да вложим усилията си. Вярвам, че в България имаме какво да допринесем за този процес", каза още министър Павлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай