Танева призова фермерите да сигнализират при рекет

Танева призова фермерите да сигнализират при рекет | StandartNews.com

София. Фермерите да подават сигнали, ако някой ги рекетира. За това призова пред Дарик радио министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

„Призовавам земеделските прозиводители да сигнализират, ако някой им иска пари. Само така можем да се преборим с корупцията по всички нива в държавата", коментира още министър Танева.

Корупцията е страшен бич на нашето общество, борбата с нея, обаче, включва и никой от нас да не си трае, допълни тя.

„Постоянно витаят всякакви хипотези. Не, аз съм убедена, че и сегашното, и ръководството, което на практика вече като политически редовен мандат в момента ще се структурира на фонд „Земеделие", ще бъде прозрачно, ще работи в обществения интерес и ще бъде непримиримо към подобни практики. Затова призовавам земеделските производители - напредъкът в битката срещу корупцията включва усилията на всички страни", каза още министър Танева.

Тя припомни, че с избора на Румен Порожанов за нов директор на Държавен фонд „Земеделие" ще се подобри още повече работата на Разплащателната агенция.

„Вие знаете, публично известно е и аз съм го обявила, че ние ще предложим Румен Порожанов за изпълнителен директор на фонд „Земеделие" и съвсем отговорно мога да кажа, тъй като аз съм имала многобройни срещи със земеделските производители, че по мандата на неговото управление Фондът работеше най-прозрачно в съответните срокове и аз поне не съм приемала публично оплаквания за система относно искане на пари", заяви Танева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай