Учим жени от Ливан, как се отгреждат рози

Учим жени от Ливан, как се отгреждат рози | StandartNews.com

България и Ливан ще подпишат споразумение за сътрудничество в областта на земеделието. Това стана ясно по време на среща между министъра на земеделието проф. Христо Бозуков с временно управляващия посолството на Ливан в България Сузан Музи.

Министър Бозуков отбеляза, че към момента взаимоотношенията между двете страни не са широко застъпени. Той изрази надежда, че след подписването на споразумението ще бъде разширен и съществуващият стокообмен.

„Страната ни произвежда много качествени продукти, които могат да присъстват на ливанския пазар", каза още министърът на земеделието.

От своя страна Сузан Музи заяви, че между България и Ливан има огромен потенциал за сътрудничество в областта на иновациите, горското стопанство и земеделието като цяло.

Тя подчерта, че страната ни изнася за Ливан жито, ечемик, царевица и млечни продукти. Временно управляващият посолството на Ливан в България се ангажира с изготвянето на споразумението, което двете страни ще подпишат.

Сузан Музи информира министъра за проект на неправителствена организация за жените в земеделието. Той цели да запознае жени от Ливан с производството на розово масло и етерично-маслени култури.

Проф. Бозуков заяви, че те могат да посетят Института по розата и етеричномаслените култури в Казанлък, където да бъдат запознати на теория и практика за отглеждането на тези продукти в страната ни.

България е един от най-големите износители на лавандулово масло. Визитата на жените от Ливан у нас ще продължи пет дни и е изцяло финансирана от Европейския съюз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай