В края на 2017 г. ще има втори прием на общински проекти

В края на 2017 г. ще има втори прием на общински проекти | StandartNews.com

През декември 2017 г. ще бъде обявен вторият прием на проекти по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура", съобщиха от Министерството на земеделието. Средства за проектите ще бъдат осигурени от остатъчния разполагаем бюджет в размер на около 200 млн. евро след предоставяне на финансова помощ по проектите, постъпили в рамките на прием 2016 г. Новият прием ще предостави възможност за равен достъп до финансиране на общините от селските райони, чиито проекти няма да бъдат одобрени през настоящата година и ще осигури необходимото технологично време за изпълнение на одобрените инвестиции в рамките на програмния период, посочиха от Министерството на земеделието.

Ще се приемат проекти с включени инвестиции за реконструкция на пътища, улици и водоснабдителни системи, културна, образователна и спортна инфраструктура, както и проекти за подобряване на енергийната ефективност на общинските сгради и обществените зелени площи в населените места. Включването на приема на общински проекти в индикативния график за 2017 г. става по настояване на Националното сдружение на общините в Република България, чиито представители проведоха среща с министъра на земеделието Румен Порожанов.

Заложеният в индикативния график прием на заявления по подмярка 7.6 „Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природното наследство на селата" през месец ноември ще бъде обявен през първата половина на 2018 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай