Вината на "Тиквеш" с награди от конкурс в Лондон

Вината на "Тиквеш" с награди от конкурс в Лондон  | StandartNews.com

Трофеят за най-добър еликсир от Македония е за Вранец Специална Селекция (Vranec Special Selection)

По време на тържествена церемония, проведена в Лондон, представители на престижния международен конкурс за вино - International Wine Challenge (IWC), дадоха годишната награда "Трофей за качество" на виното "Вранец Специална Селекция" („Vranec Special Selection") реколта 2015 г., на винарската изба "Тиквеш".

Това е първата винарска изба в района, която е получила такава престижна награда на този конкурс и още едно потвърждение, че Тиквеш се намира в клуба на елитните световни производители. Това признание получват по-малко от 1% от всички вина в конкурса. Един от най-известните винени критици - Тим Аткин, лично връчи приза на председателя на Управителния съвет на винарската изба "Тиквеш" Светозар Яневски. Г-н Яневски и членове на УС на "Тиквеш" имаха среща с един от най-известните британски винени автори - Робърт Оуен, известен в света на виното както Оз Кларк. Двамата винени критици имаха възможност да опитат от най-качествените вина на Тиквеш.

С получаването на тази висока награда за "Вранец Специална Селекция" („Vranec Special Selection"), Винарска изба "Тиквеш" взлиза в историята благодарение на автентичните вина. Този трофей е знак на почит към всички хора, които работят в "Тиквеш", тяхната голяма любов, знания, умения и ангажимент да се създаде уникално и автентично вино. Чрез това вино е разказана историята на целия Балкански регион, неговата природа, слънцето, на уникалния тероар и традицията в производството на изключително мощно вино.

На официалното награждаване в Лондон присъстваха всички, който са имена в световната винена индустрия -  енолози, собственици на винарски изби, винени експерти и критици, както и представители на най-големите вериги за търговия на дребно и винени купувачи. Това беше отлична възможност от "първа ръка" да се научи повече за качеството и високата репутация на вината, произведени в избата "Тиквеш". Освен Трофея за качеството и златен медал за виното "Вранец Специална Селекция" („Vranec Special Selection"), винарската изба на "Тиквеш" IWC 2017. г. спечели два сребърни медала за "Барово" (червено), 2015 г. и "Гренаш Блан Специална Селекция" („Grenache Blanc Special Selection") 2016 г., а пет вина получиха бронзов медал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай