Домусчиев: Бизнесът трябва да си партнира с политиците

Домусчиев: Бизнесът трябва да си партнира с политиците | StandartNews.com

И аз и хората около мен, и организацията, която водя се опитваме да помагаме на хората. Бизнесът трябва да си партнира с политиците, в посока и бизнесът да е добре и обществото. В бизнеса е експертизата, към която трябва политиците да се стремят. Проблемът е, че има изкривяване. Бизнесът се опитва да управлява политиците. Бизнесът в България обаче не управлява политиците, те не се вслушват в него. Бизнесът няма такова влияние като синдикатите, което е проблем. Това каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев пред Канал 3.

Парите по плана Юнкер са заем и с него трябва да постигнем един завод с модерна технология в Пещера. Голяма част от техниката е произведена в България – в Пловдив и Хасково. След една година продукцията на този завод ще се продава в над 100 държави, разказа бизнесменът.

В управата на КРИБ се приемат фирми, не хора, заяви Домусчиев и уточни, че Българската банка за развитие е приета в управлението на КРИБ сега, защото предишният управител не е имал такова желание.

"Когато виждате, че населението на България намалява и много хора заминават към по-богатия Запад, няма нищо лошо ние да привличаме работници от чужбина. Икономиката трябва да продължи своя ръст", обясни бизнесменът.

55% от БВП на България се произвежда от фирмите в КРИБ. Синдикатите са тези, които пречеха на вноса на работници. Нашата икономика има нужда от няколко стотин човека. Синдикатите са постоянна спънка. За да се внесат работници от чужбина трябваше да се направят значителни промени в регулациите и там срещнахме тяхната съпротива.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай