КРИБ си избра нов Управителен съвет

КРИБ си избра нов Управителен съвет | StandartNews.com

12 нови членове влязоха в Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Това са:
проф. д.т.н. инж. Николай Вълканов, председател на съвета на директорите на „Минстрой Холдинг" АД, д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на „Сименс" ЕООД, Иван Папазов, изпълнителен директор на „ВП Брандс Интернешънъл" ЕООД, Доминик Хамерс, изпълнителен директор на „Геотехмин" ООД, Любомир Пейновски, председател на Клъстер „Клийнтех България" ООД, Атанас Добрев, главен изпълнителен директор на VIVACOM /БТК ЕАД/, Стоян Мавродиев, изпълнителен директор на „Българска банка за развитие" АД, Андрей Евтимов, изпълнителен директор на „Доверие Брико" АД /Mr. Bricolage/, Любомир Минчев, изпълнителен директор на „Телелинк България" ЕАД, Зарина Генчева, изпълнителен директор на „Моушън Артс" ООД, Борис Балев, изпълнителен директор на „БМФ Порт Бургас" ЕАД и Петя Славова, председател на Надзорния съвет на „Инвестбанк" АД.
Това реши общото събрание на най-голямата работодателска организация у нас. Тя избра председателя на КИРБ - Перник Георги Милев за член на Контролния съвет.
„Смятам, че доста полезни неща се случиха през 2017 г., които станаха на база на инициативите на КРИБ. Виждате, че с един приличен диалог и с правителството и с парламент и с общини успяхме да постигнем важни цели и да стигнем до определени реформи", коментира председателят на КРИБ Кирил Домусчиев. „Относно реформите – някои от тях се случват, някои предстои да се случат. Виждате в енергетиката колко деен е КРИБ като организация, в стремежа си да не допуска нови изкривявания", допълни той. И заяви, че вече вървим към либерализация на пазара на електроенергия, което е и една от основните препоръки на Световната банка.
„Инвестиционният климат в страната ни става все по-добър и все повече хора разширяват предприятията си, производството си, затова недостигът на работна ръка не е случаен. Безработица няма, заплатите растат и то със сериозни темпове", заяви още Домусчиев. И заключи: "Като представляващи един сериозен процент от тези, които правят брутния вътрешен продукт на България сме доволни от това, което сме свършили, и можем да се поздравим".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай