ОТ ДИСКУСИЯТА НА "СТАНДАРТ": Ако бг фирмите имат защита, може да дават 2000 лв. заплата

ОТ ДИСКУСИЯТА НА "СТАНДАРТ": Ако бг фирмите имат защита,  може да дават 2000 лв. заплата | StandartNews.com

Ако даваме 2000 лв. заплата, всички деца ще се запишат в техникума в Самоков, за да могат после да дойдат на работа у нас. Никой няма да е луд да ходи в Германия за 800 евро, като може да получава Е1000 в родния си град. Това заяви инж. Петър Георгиев, изпълнителен директор на "Самел 90".

Той разказа, че в началото на годината самоковската фирма е направила цех за производството на бронирани коли, за да покаже, че България не изостава в тази сфера. В същото време станало ясно, че министерството на отбраната е изпратило писма до 10-12 чужди компании със запитване за брониран автомобил за нуждите на армията, като нито едно запитване не е имало към бг фирма. "Нужни са протекционистични политики", каза инж. Георгиев.

"Ние сме част от ЕС и може да влезем в противоречие, ако стимулираме българското производство", отговори Стамен Янев, шеф на Българската агенция за насърчяване на инвестиции.

"Действията на Тръмп ни дават повече свобода в мисленето. Време е да спрем да робуваме на догмите и да защитим бг производството", репликира Васил Велев, председател на АИКБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай