През ноември започва нов ремонт на магистрала "Тракия"

Фото архив

През ноември започва нов ремонт на магистрала "Тракия" | StandartNews.com

В началото на ноември ще започне ремонт на най-разбития участък на автомагистрала „Тракия" между Пловдив и Стара Загора в посока Бургас. За ремонтните дейности ще бъдат заделени 4,5 милиона лева. Това заяви министърът на регионалното развитие благоустройството Николай Нанков, който тази сутрин провери хода на ремонта на пътя Пловдив – Асеновград, читиран от БНР.

Ремонтирането на отсечката по автомагистрала „Тракия" започва по-късно, тъй като се изчаквал краят на активния туристически сезон. Става въпрос за 17 километра, подчерта министър Нанков, като уточни, че се предвижда при хубаво време ремонтът да приключи за три седмици:

Ремонтът на „Тракия" трябва да стане, тъй като активната лента в тези 17 километра наистина е в недобро, да не кажа, че е в тежко състояние, експлоатационно.

Докато се работи по участъка, движението няма да бъде спирано. Ще бъдат въведени временни ограничения.

Министър Николай Нанков каза още, че разширението на пътя Асеновград - Пловдив върви по план. В момента продължава да се работи по проектирането на допълнителните съоръжения, кръгови кръстовища и локални връзки към населените места и предприятията в икономическата зона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай