Ретро автомобили на парад в Русе

Ретро автомобили на парад в Русе | StandartNews.com

Първи парад на ретро автомобили събира в Русе едни от най-атрактивните возила в България и Румъния. Събитието е под патронажа на русенския кмет Пламен Стоилов и се организира от Общинска фондация "Русе - град на свободния дух". Ретро автомобилите днес ще дефилират по централните улици на дунавския град.

След това те ще се установят на паркинга до сградата на НАП в града, където от 13 часа ще започне специално шоу с много изненади за участниците и публиката. Любителите на класическите возила ще имат възможност да разгледат и да се снимат с уникалните коли. Вече са заявили участие близо 40 автомобила от Русе, Варна, Бургас, София, Пловдив, Павликени, Габрово, Велико Търново, Шумен, Разград, Дулово, Силистра и от Румъния.

Според утвърдените правила на Международната федерация за старинни автомобили, в подобен тип прояви могат да участват самоходни коли на повече от 20 години. Специално за парада в Русе фирма "Мото Пфое България" ще докара от музея си уникален Форд от 1930 г. Той е подарък от собственика на компанията, Карл Хайнц Пфое и е реставриран от специалисти през 1998 г. Русе носи славата си на "град новатор" и по отношение на автомобилите. В града край Дунава е поставено началото на автомобилната търговия в България. През 1906 г. търговската къща "М. Вебер" от Русе, която дотогава се е занимавала с продажба на велосипеди, започва да внася автомобили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай