Кандидатът от ГЕРБ-Шумен Донка Иванова посети шуменските занаятчии

Кандидатът от ГЕРБ-Шумен Донка Иванова посети шуменските занаятчии | StandartNews.com

Шумен. Кандидатът за народен представител от ГЕРБ - Донка Иванова проведе среща със представители на занаятчийското съсловие, членуващи в "Кооперативна организация - Шуменци ".

На срещата местните занаятчии представиха своята дейност и споделиха, че са особено доволни от работата си с шуменските деца, които били особено запленени и радостни от възможността да рисуват върху различни произведения от глина.

''Изпитвам истинско удоволствие от факта, че в Шумен има хора, които се грижат за съхраняването на традиционните български занаяти. Надявам се, че съвместно с настоящите представители на шуменските занаятчии ще имаме възможност да развием допълнително условията за съхраняването на българските традиции. В нашия град има добри възможности за откриване на лятно ателие на открито, където децата и всички, които желаят да могат да се запознаят, както с технологията на изработка на глинени изделия, така и с особеностите на другите занаяти. С радост аз и моите колеги от ГЕРБ бихме подкрепили идеята да се сформира Клуб за приложни изкуства, където всеки подрастващ занаятчия да намери своето място за изява. В наше лице имате приятели, които са готови да откликнат на всяка ваша молба", това заяви Донка Иванова по време на срещата с представителите на занаятчийското съсловие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай