500 милиона за новите "Междузвездни"

500 милиона за новите "Междузвездни" | StandartNews.com

Въпреки, че остана без грандиозната рекламна кампания, с каквато можеше да се похвали преди година "Силата се пробужда", новият епизод от "Междузвездни войни" предизвика световна истерия. "Rogue One" събра солидните 500 милиона долара само за няколко дни в кината, като половината от боксофиса идва от Щатите. У нас лентата също е номер едно - през последния уикенд е била гледана от 46 000 българи и е осъществила 522,000 лв. приходи, което я превърна в най-касовата у нас за 2016 г. Специалистите отчитат, че предстои още по-голям бум, понеже филмът не е излязъл на два големи пазара - Китай и Южна Корея. Премиерата в Китай е на 6 януари и се очаква повишен интерес, тъй като в "Rogue One" в една от централните роли играе Дони Йен, екшън актьор от Хонконг.

Интригите в лентата попадат извън основната сюжетна линия, но разказват за странични приключения от легендарния джедайски свят. Феновете определиха филма като по-мрачен от предходните - жертвите в битките са повече от обичайното за продукция с развлекателен характер. А огромният риск, който бе поет - знаеше се, че в този епизод зрителите няма да видят размахване на джедайски мечове - , все пак не доведе до отлив от публика. Знае се, че следващият филм от страничната поредица ще се фокусира върху младостта на Хан Соло и Боба Фет. Продуцентът Катлин Кенеди пък заяви, че историите са така направени, че сюжетните линии максимално да се допрат, но и никога да не се пресичат.
Междувременно комисията за регистрация на благотворителни организации във Великобритания отхвърли любопитна молба на "Храмът на ордена на джедаите" - да бъде регистрирана като вероизповедание. Според властите "джедаизмът не насърчава морално или етическо усъвършенстване и не притежава необходимия духовен или светски елемент, за да получи статут на благотворителна организация".

Джедаизмът във Великобритания наистина съществува. Той възниква, когато на преброяването през 2001 г. на въпроса за религиозна принадлежност 390 хил. души, или 0.7% от населението на Острова, се обявяват за джедаи. Реално "джедаизмът" е седмата най-популярна религия във Великобритания и първа сред алтернативните - джедаите са повече дори от растафарианците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай