Чарлс Дикенс криел тайна любов

Чарлс Дикенс криел тайна любов | StandartNews.com

Катрин Скот Томас е блестяща в драмата
Ралф Файнс режисира изтънчено и играе писателя в "Невидимата жена"

"Невидимата жена" е впечатляваща и изтънчена екранизация по романа на Клер Томлин. Безукорно режисираният втори филм на Ралф Файнс, който е и в главната роля, е за тайната връзка между Чарлс Дикенс и младата актриса Нели Търнан (Фелисити Джоунс). Любовта им започва, когато писателят е в апогея на кариерата си, а момичето е едва на 18. Страстта им продължила до смъртта му. Историята е разказана от гледната точка на Нели няколко години след кончината на Дикенс. Тя репетира аматьорска постановка върху негов текст, когато пръв път се среща с гениалния автор.

Майсторската работа на Файнс по сценария на Аби Морган ("Желязната лейди") разкрива деликатността на връзката между Нели и Дикенс. Писателят е изправен пред морална дилема, защото бракът му е застрашен. Нели пък е застрашена от безпътица, защото е принудена да изживява любовта си тайно.

Лентата има 2 номинации за Британските независими филмови награди - за най-добра актриса на Фелисити Джоунс и за поддържаща роля на Кристин Скот Томас. Номинациите за "Оскар" и БАФТА са за костюми.
"Невидима жена"****

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай