Дичо пее на "Златната липа"

Дичо, който играе в "Бунтът на L" и "Пистолет, куфар и три смърдящи варела", пее на старта и на церемонията за закриването на "Златната липа" в Стара Загора

Дичо пее на "Златната липа" | StandartNews.com

Дичо, който открай време проявява откровен интерес към седмото изкуство, пее на церемонията за откриването на Фестивала за ново европейско кино "Златната липа" в Стара Загора. Музикантът, изявил се чудесно като актьор в "Бунтът на L" на Киран Коларов и "Пистолет, куфар и три смърдящи варела" на Георги Костов, излиза на 28 май на сцената в Операта - тогава е началото на четвъртото издание на елитния форум с художествен директор Магдалена Ралчева. По червения килим ще дефилират звезди от няколко генерации. Сред корифеите са Татяна Лолова, Мария Статулова, Васил Михайлов, Любо Чаталов, Илка Зафирова. Сред баш майсторите са още Параскева Джукелова, Иван Ласкин, Симеон Лютаков, Димо Алексиев. Овациите на феновете ще получи и прекрасната Александра Сърчаджиева - двамата с Ласкин натрупаха червени точки в местния храм на Мелпомена. Сред изгряващите знаменитости е Елена Телбис - главната героиня в "Каръци".

Стартът на екранния маратон е с полския хит "Варшава през нощта", представен лично от режисьорката Наталия Коринцка-Груз и Изабела Куна. Дичо ще хване микрофона и за галата за закриването на 1 юни - тогава ще бъдат обявени наградите. Отличниците в конкурса ще бъдат избрани от жури с шеф Костадин Бонев. С него оценки ще вдигат Нана Джорджадзе, Каан Муждеджъ, Буян Вулетич и Елена Захарова. Българското заглавие в арт състезанието е "Каръци" на Ивайло Христов.

За петте дни жителите и гостите на Стара Загора ще гледат без билети около 50 филма - на автори от Дания, Чехия, Норвегия, Русия, Естония, Македония, Косово, Сърбия, Полша, Австрия, Унгария, Испания, Шотландия, Швеция, Швейцария и България. Водещ на "Златната липа" е Бойко Кръстанов - един от най-нашумелите и обещаващи мъже в тв сериалите и в голямото кино. Експозиция с впечатляващи картини на незабравимата Катя Паскалева и премиера на лирическото томче на Анна Мария Гюзелева "А душата знае" - представена от Людмила Дяковска, са сред акцентите в съпътстващата програма. Феновете в Стара Загора вече очакват с нетърпение традиционната среща със звездите от "Златната липа", на която винаги взимат автографи и си правят селфита - тя е на 31 май от 18 часа в Платинум клуб в мола.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай