Екипът на „Възвишение" тръгва из България с предпремиерни прожекции

Екипът на „Възвишение" тръгва из България с предпремиерни прожекции | StandartNews.com

След повече от 3 години активна работа по "Възвишение", снимки на над 50 локации из цяла България и почти едногодишна постпродукция, филмът е готов. Непосредствено преди да тръгне официално по кината от 10-и ноември „Възвишение" ще бъде показан ексклузивно пред публика в няколко български града. Първата спирка на екипа и актьорите, които ще представят продукцията и ще се срещнат с най-нетърпеливите зрители, е Котел на 1-ви ноември – Деня на народните будители и празник на възрожденския град. Началото ще бъде дадено именно там, където се развива основна част от историята за полуреволюционерите, полуразбойници Гичо и Асенчо (Александър Алексиев и Стоян Дойчев). Градът е и родното място на писателя Милен Русков и автор на едноименния роман, послужил за основа на филма на Виктор Божинов.

След Котел филмовата продукция ще поеме към Черноморието. На 3-ти ноември Варна ще посрещне "Възвишение" в Кино Арена Grand Mall, а на следващия ден (04.11) екипът и актьорите ще посетят Бургас с прожекция в Cinema City. Пловдив пък ще види филма за първи път на 6-и ноември, а билетите за всяка от прожекциите тръгват в продажба още от утре, 24.10.2017.

"Възвишение" разказва за обира в Арабаконак през 1872 година през погледа на Гичо и Асенчо, които непосредствено след участието си в него са натоварени с важна мисия от Димитър Общи (Филип Аврамов) – лично да предадат писмо на Васил Левски. Издирването на Апостола се превръща в трагикомично приключение, а революционният им ентусиазъм постепенно е изместен от разочарование и огорчение.

Звездният каст включва и едни от най-обичаните родни актьори като Васил Михайлов, Юлиан Вергов, Захари Бахаров, Герасим Георгиев-Геро и Малин Кръстев. Епизодични роли имат също Димитър Рачков, Стефан Денолюбов и Параскева Джукелова, а в четата на Димитър Общи се отличават Христо Петков (като Тодор Шумненеца), Кирил Ефремов (като Петко Страшника), Благовест Благоев (Наш Тотко), Станислав Ганчев (като Пейо Бръмбара), Румен Гавазанов (като Георги Чумата), Антонио Димитриевски (като Григор Стойневски Македонеца), Ивайло Димитров (като Стефан Жълъда), Владимир Михайлов (Симо Влаха) и Веселин Анчев (Велчо Шунтов).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай