Екстремни хитове под звездите на Банско

Екстремни хитове под звездите на Банско | StandartNews.com

Изпълнен с адреналин екранен маратон под открито небе скоро ще събере по традиция много туристи в Банско. Шестото издание на "Лятна киномания под звездите - най-доброто от Банско филм фест", ще се проведе в подножието на Пирин от 22 до 25 юли. Туристи от цялата страна вече са направили резервации в курорта. Събитието гарантира четири незабравими вечери - с най-добрите заглавия в екстремното и планинарско кино. Прожекциите започват в 21 часа на централния площад 'Никола Вапцаров" в Банско. Зрителите ще могат да съчетаят изкуството с еднодневни екскурзии и с насладата от близкия досег с прекрасната природа.

Катерене в Патагония, преход на една от най-дългите пустини в Оман, животът на дете в Хималаите, спасителна операция в Антарктида и какво е да прелетиш над цяла Африка са малка част от сюжетите, които ще види публиката. Ще има много уникални кадри в програмата на "Лятна киномания под звездите 2015". При лошо време филмите ще се въртят в читалище "Никола Вапцаров". Входът за всички прожекции е свободен, обявиха организаторите от сдружение "Международен фестивал на планинарския филм", общината и читалището.

Сдружението е пионер в прожектирането на филми под открито небе у нас. Още първата вечер банскалии и техните гости ще видят завладяващите ленти "Катерачно пътешествие в Аржентина" /Франция/, "Капитанът на Шакълтън" /Нова Зеландия/ и "Арктически лед" /Австрия/, които ще спрат дъха им с показването на едни от най-дивите, най-недостъпните и най-негостоприемните, но затова пък най-екзотични места в света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай