Гордън-Левит танцува в небето

Гордън-Левит танцува в небето | StandartNews.com

Робърт Земекис разказва действителен случай за ходене по въже между Двете кули в Ню Йорк

На 7 август 1974 г., денят преди Ричард Никсън да обяви, че се оттегля от поста си, Филип Пети, френски въздушен акробат, изненадва Ню Йорк с разходка по опънато телено въже между кулите на почти завършения и частично обитаван Световен търговски център. Забързаните минувачи замръзват с вперени погледи нагоре без да могат да откъснат очи. Те виждат невъзможното: човек, който танцува високо в небето, сякаш във въздуха.

"The Walk: Живот на ръба", новият филм на Робърт Земекис разказва тази история. Лентата е смятана за шедьовър и е уникална възможност кинолюбителите да изпитат усещането за реална разходка сред облаците. Дванайсет души са стъпвали на Луната. Но само един човек е стъпвал в огромното празно пространство между кулите на Световния търговски център. Филип Пети (Джоузеф Гордън-Левит), напътстван от своя ментор Папа Руди (Бен Кингсли) и с помощта на екипа си, решава да опъне въже между двете кули и да мине по него. Разнородната група трябва да преодолее стари различия, предателства, разногласия и спасявания по чудо, за да изпълни своя луд план. Земекис ("Форест Гъмп", "Корабокрушенецът", "Завръщане в бъдещето") отново използва най-модерните технологии, иновативни фотореалистични техники и 3D IMAX вълшебства, за да представи една изключителна история по действителен случай.
"Когато за първи път чух тази история, си помислих: "Боже мой, това е филм, който А: трябва да се направи на всяка цена, и Б: задължително трябва да бъде представен в 3D. Когато гледаш някой да ходи по въже, винаги гледаш нагоре към него. Не можеш да погледнеш неговата гледна точка от въжето надолу. Нашият филм проследява историята Пети, но поставяйки зрителя на въжето да стъпва редом до Филип. Ходенето по въже е опасна каскада, но и танц, гимнастика И балет. Само по себе си е форма на изкуство ", разказва Земекис. Припомняйки си как във "Форест Гъмп" разказът се подсилваше от собствения вътрешен глас на героя, Земекис решава и тук самият Пети да разказва в някои моменти от "The Walk: Живот на ръба" какви мисли минават през главата му - специално докато стъпва по опънатото въже.
В ролите са още Джейсън Бликер, Меланта Блекторн, Марк Камачо, Серджо Ди Зио, Бен Шуарц, Стив Валънтайн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай