Киану Рийвс стана свиреп убиец

Киану Рийвс стана свиреп убиец | StandartNews.com

Уилям Дефо е другата звезда в кървавия екшън
Отмъщение връща бивш престъпник към миналото му в "Джон Уик"

"Бивш" свиреп убиец се изправя срещу цяла банда главорези - това се случва в екшъна "Джон Уик". След внезапната смърт на любимата си съпруга Джон Уик (Киану Рийвс) получава последен дар от нея - куче на име Дейзи и бележка. В нея се съдържаща една молба - да не забравя как да обича. Траурът на Джон е прекъснат, когато автомобилът му, бос мустанг от 1969 г., попада в полезрението на садистичния главорез Йосиф Тарасов (Алфи Алън), който иска да го купи. След като отказва да продава, Джон е посетен от Йосиф и момчетата му. Те нахлуват брутално в дома му, взимат ключовете от мустанга и оставят собственика му в безсъзнание, а Дейзи - мъртва. Без да съзнават, бандитите просто са събудили един от най-свирепите убийци, раждали се някога.

Търсенето на откраднатия автомобил отвежда Джон до тайнствена и непозната за туристите част на Ню Йорк. Тя е владение на свръхсекретна престъпна общност, в която навремето самият той е бил най-лошият от всички. След като научава, че нападателят му е единственият син на негов бивш приятел и "колега" - безскрупулния шеф на руската мафия Виго Тарасов (Майкъл Никвист), Джон насочва всичките си сили и умения в една посока - отмъщение. Когато се разчува, че легендарният убиец е по следите на сина му, Виго обявява щедра награда за онзи, който успее да го ликвидира. С истинска армия по петите си Джон отново се превръща в безмилостната машина за убиване, всявала някога ужас в целия престъпен свят. Той обявява открита война на Виго и армията му от наемници. В тази война, която може да доведе до гибелта и на двете враждуващи страни, режисьорите Дейвид Лейтч и Чад Стахелски са включили още Дийн Уинтърс, Бриджит Мойнахан, Уилям Дефо, Бриджит Реган, Ейдриан Палики.

"Джон Уик"****

Репортер броди из бардаците на Ел Ей

Докъде си готов да стигнеш, за да постигнеш американската мечта? Това е въпросът, който поставя кинодрамата "Лешояда". Лу Блум (Джейк Гиленхал) се опитва да пробие като репортер за вечерните новини, заснемайки тъмните страни на нощния живот в Лос Анджелис. Решен да успее, Лу се катери към върха с всички средства в този опасен и жесток свят. Свят, където всяка полицейска сирена, престъпление и жертва са джакпот и се превръщат в пари. Но в един момент се оказва, че не всичко е такова, каквото изглежда. В трилъра партньори на Гиленхал са Рене Русо, Джейми Макшейн, Риз Ахмед, Ан МакДаниелс, Катлин Йорк и Ан Кюсак. Режисьор и сценарист е Дан Гилрой ("Наследството на Борн"), а оператор - носителят на "Оскар" Робърт Елсуит ("Агент Солт", "Мисията невъзможна 5").

"Лешояда"***

Британци оцеляват в Литва

"Приземяване: Добре дошли в Източна Европа" е екшън комедия за четирима приятели, които имат железен план за забогатяване. Джон, Бен, Тим и Майкъл са решили да спрат с обикновения живот и да спечелят бързо много пари, като оберат нелегално казино на мафията в Лондон. Планът почти се получава. След като успяват да отмъкнат над един милион лири от гангстерите, аверите се качват на самолета за Малайзия - място на евтин алкохол, златни плажове и безкраен секс. Но късметът им стига до тук. Защото изригването на вулкан в Исландия налага приземяването на всички самолети по най-бързия възможен начин. А за нашите герои това са оказва Източна Европа, по-конкретно Литва. И тук започва техният кошмар.

Защото пребиваването на четирима британци в държава от Източна Европа може да се окаже не само въпрос на веселба, но и на оцеляване.

А пристигналата от Лондон ударна група на английската мафия ще направи нещата наистина прекрасни. Четиримата трябва да се борят с местни наркодилъри, да се пазят от крадливи проститутки, да оцелеят по време на селска сватба, докато преследвачите от Острова им дишат във врата. В главните роли са Вини Джоунс, Скот Уилямс, Джил Дарнел, Оливър Джаксън и Антъни Стречън.

"Приземяване" ***

Малчуган променя живота на ветеран

Филмът на Тиодор Мулфи "Свети Винсънт" е разказ за изморен от живота ветеран, в чиято роля е Бил Мъри. Той е свадлив и хедонистичен бивш войник, който не се интересува от нещата, които се случват извън жилището му. Начинът му на живот го е отлъчил от по-голямата част от обществото и малко хора имат куража да се сприятелят с него. Но всичко се променя, когато в съседния апартамент се нанасят наскоро разведена майка и нейният 12-годишен син. Между Винсънт и младото момче бързо се заражда неочаквано приятелство. Наоми Уотс, Мелиса Макарти, Крис О'Дауд, Терънс Хауърд, Нейтън Кордри и Скот Адсит са в останалите роли.

"Свети Винсънт"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай