Кръв се лее в "Твоят мой живот"

Кръв се лее в "Твоят мой живот" | StandartNews.com

Турският сериал "Твоят мой живот" - Paramparça, което в най-близък превод означава счупени парчета, разви страстта на българина по мелодраматичните поредици от южната ни съседка. Буржоазното общество на Инстанбул припомня позабравените у нас патриархални ценности, лансира убеждението, че любовта и семейството са над всичко, обръща внимание върху мъжката почтеност и доблест, върху женската чест и достойнство. Все неща, които у нас стоят на заден план в натовареното с битово оцеляване и унизено по всякакви начини съзнание.

Турската поредица по bTV предлага и един разкошен свят, в който героите са винаги перфектни във външния си вид. Актрисите се кипрят в бая разголени тоалети и поддържат разкрепостено поведение, което не е особено адекватно на консервативните нрави при съседите.

Нургюл Йешилчай и Еркан Петеккая - главните актьори в "Твоят мой живот", се превърнаха в любимци на публиката в над 50 държави. Много от феновете на сериала обаче тъгуват, че Нургюл Йешилчай, която беше в ролята на Гюлсерен Сьонмез-Гюрпънар, вече няма да е на екран - героинята й беше убита. Никой не очакваше, че сценарната съдба на Нургюл ще приключи по толкова брутален начин. Появиха се спекулации, че младата надежда на турското кино Шюкран Оваль ще поеме щафетата и ще продължи образа на Гюлсерен, но в последствие стана ясно, че тя ще пресъздаде психоложката Айше, която вероятно от тук нататък ще бъде главната героиня.

В поредицата предстоят още много тъжни моменти. Тази седмица в Турция беше излъчен 90-и епизод, а в разпространените клипчета се вижда как Харун пада ранен в ръцете на Озан, след като е поел куршума за момчето си от банда въоръжени мъже. Вероятно печална ще бъде съдбата и на Аху Яту, която в продължение на три сезона играе лошата Джандан. Героинята на Аху ще бъде убита в края на 88-и епизод.

Eркан Петеккая яде по три маслини сутрин и вечер

Eркан Петеккая е в челните класации по мъжки сексапил в южната ни съседка. Той е на 45 - един от най-търсените и най-заможните турски актьори, с 8 години опит в театъра, последвани от 20 в киното и телевизията. В „Tвoят мoй живoт" той ръси чар като Джиxaн - отчаян мъж, който първо не може да намери истинската любов, а след като я намира, съдбата му я отнема. Самата история буди съчувствие. Еркан коментира героя си: "Джихан е много добър. Той е започнал живота си от нулата, градил е кариерата си неуморимо и напълно честно и почтено, като се е превърнал в един от най-успешните бизнесмени в своя бранш. Щастието за него е недостижим блян."

В peaлния живoт Πeтeĸĸaя e далеч по-щacтлив. Роден в градчето Чермик в далечния от Балканите Диарбекир. Не след дълго семейството му се мести в Инстанбул. Професионалният му път е като че ли предопределен - след гимназията влиза в държавната консерватория, а след това - в националния театър в Инстанбул. Успехът му на малкия екран идва със сериала "Хубави дни", следват филмите "Тиха буря", "Крилете на нощта". В телевизията е суперуспешен: "Памуковата принцеса", "Любов назаем", "Времето лети" - където актьорът изиграва единствената си отрицателна роля.
Макар като Джихан да е лишен от любов мъж, в живота си той е щастливо жeнeн за Дидем. Живеят в голяма къща в Бeйĸoз – ĸвapтaл в aзиaтcĸaтa чacт нa Иcтaнбyл. Имат и син Джано, но с ролята си в "Твоят мой живот" Еркан е разбрал какво е да си баща на момиче. Актрисата Лейля Танлар играе неговата дъщеря Джансу. "Обичам това дете като мое собствено. С Лейля се разбираме страхотно, тя и в реалността е също толкова блага, мила и великодушна, колкото и в поредицата! Откакто се запознахме, мечтая да имам и дъщеря като нея! Не само играя в "Твоят мой живот" - аз живея този сериал", признава сексимволът.

Еркан закусва и вечеря с по три маслини. Странният си навик обяснява така: "Вярвам в благословията на маслините. Маслиновото дърво е много специално за мен. Пия зехтин пък от чисто здравословна гледна точка, той е много полезен именно за директна консумация, а не в салати и други ястия."

 

Бащата на Хазал е български турчин

17-годишната актриса Алина Боз, по-известна като Хазал от "Твоят мой живот", има много фенове у нас - но не само заради българската жилка в кръвта си. Бащата на звездата е Стоян Боз. Младата дама все още не е идвала в България, но споделя, че иска да я посети час по-скоро. От баща си е чувала за красивата природа на страната ни. Той напуска родината си и отива да учи картография в Москва, където открива голямата си любов и майката на Алина - рускинята Алла. Младото семейство посреща дъщеря си в Моска и остава в Русия, докато малката става на 7, а след това заминават за Истанбул.

Бащата на Алина се решава да емигрира в името на по-доброто бъдеще, но като всеки напуснал корените си, разказва, че в началото никак не му е било лесно. Родителите на Алина не се отказват пред нищо, за да дадат качествено образование на дъщеря си. В Турция тя ходи на балет и рисуване, става и състезател по плуване. Но съдбата е намислила друго. Малката Алина случайно се среща с актьор, който се е превъплътил в ролята на Дядо Коледа в мол. „Трябваше да изпея песничка на добрия старец, а човекът в костюма остана изумен колко добре пея и танцувам", спомня си звездата от сериала. Тогава актьорът дал най-добрият съвет на родителите й, който преобърнал нейния живот. Той им препоръчал да я запишат в кастинг агенция. Само след година птичето каца на рамото на Алина и тя е избрана за роля в сериала „Твоят мой живот".

Но младата актриса не се задоволява с постигнатото и продължава да се развива - свири на пиано и на китара, майстори при различни скулптори. Освен изкуството, Алина има и друга страст. „Падам си по екстремните преживявания – миналата година се научих да карам сърф, добра съм на кънките. В момента карам курсове за пилот, защото съм влюбена в самолетите", обяснява Алина. След като завърши средното си образования, актрисата смята да учи психология.

„Ролята на своенравната Хазал, която мечтае за разкошен живот, не ми беше сложна. Все пак животът ми досега не е бил осеян само с рози, а и с бодлите от тях", разкрива Алина.

Героинята й Хазал често предизвиква гнева на зрителите с лошите си постъпки. Актрисата разказва, че хора я спират по улиците, но не за да й се карат, а за да й кажат: „В сериала си толкова зла, но всъщност си толкова сладка".
"Обичам Хазал. Но в нашия сериал всеки е прав сам за себе си, дори Кериман. Хазал е леко алчна. Но е родена в бедност, от което идва и ненаситността й. Единственото, което на мен лично не ми допада е отношението й към Гюлсерин", разказва за героинята си Алина. Партньорите й Еркан Петеккая и Нургюл Йешилчай са нейното второ семейство. "От тях получавам още едно актьорско образование. „Твоят мой живот" е като училище, в което ходя с удоволствие", радостна е талантливата актриса.

Психоложката Айше е съпруга на звезда от "Бешикташ"

Новата героиня в сериала, психоложката Айше, е поверена на красивата актриса Шюкран Овалъ. Тя трябва да замести Нургюл Йешилчай и тъгата по нея. Шюкран е позната на зрителите от „Ако бях облак", „Кукла" и „Герои". Актрисата е изключително известна в родната си Турция, където се смята за следващата Берен Саат. Красавицата е на 31, родена е в Измир и е сред най-обещаващите млади звезди на модерното турско кино. Освен актриса, тя дебютира и като модел, и е рекламно лице на различни марки. В началото на годината пък Шюкран се омъжи за футболиста и звезда на отбора "Бешикташ" Джанер Еркин. Двамата се срещат и влюбват през лятото на 2016-а година. На церемонията са присъствали само 14 души - техните най-близки роднини и приятели.

В сериала обаче щастието е далеч по-трудно постижимо. Докато Айше помага на Джихан да се отърси от мъката по Гюлсерен, двамата се влюбват. Сянката на Дилара за пореден път помрачава щастието им, като бившата съпруга се завръща в Истанбул, а мъжът й приема да живее с нея и детето на най-големия си враг, само и само за да я защити от нападките в обществото.

 

Нургюл Йешилчай се бори с психично заболяване

Макар зрителите да плачат за Гюлсерен, актрисата Нургюл Йешилчай остава една от най-търсените и най-големи звезди на Турция. Любимката на милиони зрители по целия свят мечтае да играе с Шон Пен и ненавижда хленчещите роли.
Родителите на Нургюл били строги. Когато била тийнейджър, често я наказвали, но пък и тя била непокорна. "Бях "черната овца" в семейството, не ми позволяваха много неща, имах строг график, включващ уроци по танци, рисуване и музика. Но по-късно, когато станах актриса, разбрах колко важно е било да се занимавам с танци, рисуване и музика. Имах предимство пред другите и бях истински благодарна на родителите си за това", разказва тя.

Нургюл Йешилчай твърди, че най-силното й качество е искреността. "Аз казвам точно това, което мисля. Някои смятат това за недостатък. Когато си честен, няма как да се харесаш на всички", обяснява тя.

Същинската й актьорската кариера започва, когато е на 18. Тогава изиграва малка роля в сериала "Втора пролет" (Ikinci Bahar) и все още студентка, съчетава лекцииите със снимките. След това се снима и в други сериали - "Имението с лозите", "Вярна на себе си", "Ангелският остров". "Най-важната ми роля до момента е именно тази на Ясемин в "Любов и наказание", тъй като това е най-популярният ми сериал както в Турция, така и в чужбина", разказва 40-годишната красавица.

Славата я застига, и то толкова шеметно, със сериала „Асмалъ конак", известен и като „Имението с лозите", че се налага да посещава психолог, за да балансира състоянието си. Ходенето при психолог обаче я изнервя и тя започва да си измисля истории, с които да го манипулира. „Веднъж ме попита за килима на пода и аз създадох цяла история: „Баща ми беше купил килим, после наби майка ми..." Бях обляна в сълзи. Просто си намерих повод да плача. След като излязох, се запитах: „Какво беше това? Сама ще си помогна". Но тогава наистина бях уплашена от себе си", признава Нургюл. Но от онази среща знае и друго – вече има диагноза: обсесивно - компулсивно разстройство. „Добре, че това се отразява само на работата ми. Ако не можех да използвам диагнозата в работата си, в живота щеше да ми е доста трудно. Дай ми задача, обърни гръб и си отиди. По друг начин не мога.", така обяснява действията си под напора на психичното си разстройство Йешилчай.

Все пак Нургюл не се отпуска. Едновременно с кариерата се грижи и за 10-годишния си син, а през 2011 г. стана "Жена на годината" в Турция.

 

Ебру Йозкан започва с хорър

Без невероятната игра на Ебру Йозкан в ролята на Дилара, едва ли „Твоят мой живот" щеше да има същия заряд. Актрисата и екранната й героиня дори се припокриват в някои отношения – стил, елегантност, маниери. Сред колегите си е известна като перфекционист и педантик, талантът й е без съмнения. Това се вижда и на екран - въпреки че образът й в "Твоят мой живот" е силно отрицателен, той е изключително магнетичен.

Ебру Йозкан е родена през 1978 г. в Истанбул. Има брат и сестра, които са доста по-големи от нея и вече били семейни, когато тя се ражда. Родителите на Ебру обаче решили да се преместят в село в Кападокия, където да отгледат най- малкото си дете. Детството на актрисата е много самотно. Когато става студентка, всичко се променя. Веднага след като завършва университета в Анкара, Ебру Йозкан започва първо плахи, а след това доста по-смели опити като модел. Именно с това поприще става известна. Първата си роля изиграва в хорър „Една зимна приказва в къщата на ужасите".
Актрисата е имала бурни любовни връзки със свои колеги. Но вече е улегнала семейна жена. Миналата година тя се венча за дългогодишния си партньор – Ертан Сабан. Македонецът, който емигрира в Турция, също е актьор и се радва на не малка слава. Част е от екипа на „Долината на вълците" и „Сбогом, Румелия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай