"Под прикритие" и "Четвърта власт" са любимите сериали

"Под прикритие" и "Четвърта власт"  са любимите сериали  | StandartNews.com

"Под прикритие" и "Четвърта власт" на БНТ грабнаха 7 награди "Джеймисън - Златна бленда" според вота на публика и жури. Кримипоредицата събра най-много онлайн гласове от зрителите и за втора поредна година е техният любим сериал. Политическият журналистически трилър пък е най-добрият сериал според преценката на журито.

Мариан Вълев като Куката в "Под прикритие" бе определен от публиката като "Лошото момче на България".Най-запомнящата се реплика от български сериал също е от кримито - "Много предатели, брат!" на Иво Андонов. Като най-добра сюжетна история зрителите определиха драматичната развръзка на войната между комисар Попов (Владимир Пенев) и мафиота Джаро(Михаил Билалов). А зрелищното преследване на Петър Туджаров от екипа на инспектор Попов из улиците на Свети Влас от четвъртия сезон на поредицата събра топвота за "Най-добра екшън сцена". Ченгето под прикритие и водещ на БНТ Ивайло Захариев бе определен от зрителите като откритието на отминалата телевизионна година.

"Признанието на зрителите и професионалното жури е важно, защото идва в момент, в който предстои да защитя пред мениджърския борд създаването на втори сезон на "Четвърта власт" и пети - на "Под прикритие". За нас е от значение успехът да идва при силна конкуренция. Надявам се комерсиалните телевизии през следващия сезон също активно да се обърнат към производство на сериали", каза програмният директор на БНТ 1 и продуцент на двете поредици Севда Шишманова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай