Спасяването на света 2

Спасяването на света 2 | StandartNews.com

Героите от "Денят на независимостта" се завръщат заради нова заплаха

Героите от "Денят на независимостта" се завръщат заради втората част на фентъзи епоса - "Нова заплаха". След като едноименният филм от 1996-а промени света на киното, епичното продължение предлага глобален спектакъл с невъобразим мащаб. Действието в новата лента се развива 20 години след нашествието на извънземни, които почти унищожават планетата ни, и представя алтернативна реалност на нашия свят.

Всичко започва през летен ден на 1996-а, когато без никакво предупреждение се случва нещо необикновено. Всички погледи се обръщат нагоре и въпросът дали сме сами във Вселената най-накрая намира своя категоричен отговор. В рамките на няколко минути животът на всеки човек на Земята се променя завинаги. Използвайки възстановена извънземна технология, земните народи са обединили усилията си и са разработили огромна отбранителна програма, която пази планетата. Но нищо не може да ни подготви за напредналата и безпрецедентна сила на нашествениците. Само изобретателността на няколко смели мъже и жени може спаси света ни от унищожение.

За режисьора Роланд Емерих "Денят на независимостта: Нова заплаха" бележи завръщане към вселената, която той и съсценаристът и продуцент Дийн Девлин създадоха преди две десетилетия. Те представиха на публиката наелектризираща кинематографична смес от драма, екшън, смях, незабравими герои и президентска реч, която се цитира и до днес. "За мен този свят е много специален и аз исках да направя най-доброто от него и героите.

Мина достатъчно време и усетих, че съм готов за продължение на историята. Още повече, че имах шанса да използвам визуални ефекти, които са светлинни години напред от онези, с които разполагах преди двадесет години", казва Емерих. "Денят на независимостта: Нова заплаха" разширява митологията на вселената и обединява познатите ни вече герои и актьори с нови поредни играчи от различни краища на света. В главните роли са Лиъм Хемсуърт, Макена Грейс, Вивика А. Фокс, Майка Монро, Шарлот Генсбург, Джоуи Кинг, Села Уорд, Джъд Хърш, Джеф Голдблум, Бил Пулман, Джеси Ъшър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай