Ученици на Ламбо, футболист и световна танцьорка в "12А"

Радина Кърджилова и нейните ученици

Ученици на Ламбо, футболист и световна танцьорка в "12А" | StandartNews.com

Цял клас от отличници по актьорско майсторство ще види публиката в "12А" – филмът на продуцента Дейвид Варод, сценариста Николай Колев и режисьорката Магдалена Ралчева, чиято българска премиера предстои през пролетта. "Търсехме момчета и момичета, които не просто да седят един до друг на чина пред камерите, а да излъчват "заедност", въпреки разнопосочните си характери и изяви. С Николай и с Ирина Коцева от Team 2 film още в началото бяхме наясно, че ни трябва поне месец, за да изберем най-подходящите типажи за сюжета – хем да бъдат с подходяща визия, хем да носят посланията и философията на историята. Още повече, че дойдоха над 250 човека – на възраст между 17 и 27, от четвъртокурсници по фармация до фейс контроли в столични клубове. Появиха се и някои нашумели имена, но по принцип винаги държа на нови и непознати лица. Не е тайна за никого, че 90 процента от успеха на екрана зависи от адекватния кастинг. Това също е изкуство", разказва Магдалена Ралчева, която преди години откри за голямото кино Калин Врачански и Симеон Лютаков. Между мераклиите за слава, които искат да се класират за своеобразното продължение на вече хитовата и разбиваща боксофиси лента "11А", се оказват изключително атрактивни персонажи. Сред тях са футболистът Елвис Петров и ММА-боецът Марио Шиков – възпитаник на професор Цветана Манева в Нов български университет, който тук прави силна роля. Повече от колоритна и пластична е Ясмин Кирилова – световна шампионка по модерни танци. Тя ще бъде страхотна изненада – не само заради перфектната хореография.

Много ефектно каре, "подпечатано" в НАТФИЗ, е в основата на повечето от интригите в "12А". Анелия Мангърова е в класа на Пламен Марков, а Велислава Костадинова и Калоян Минев са в първи курс при Стефан Данаилов. В ДНК-то на Велислава има и достатъчно музикалност – тя е внучка на прекрасната народна певица Гуна Иванова. Деян Георгиев пък вече е кадър на Военния театър. От НАТФИЗ са още Божидар Йорданов, Мартина Пенева, Мария Бакалова, Христо Стефанов – студент на Ивайло Христов. Мария Кацарова пък е от колежа "Любен Гройс". Всеки от тях се чувства като риба във вода в образите, сътворени от Николай Колев – неслучайно две години той е бил преподавател точно на тийнейджъри, в чиито свят е навлязъл с уважителни стъпки, а не с груби ботуши. Дейвид Варод, чиито опит от Меката на киното се разпростира на три континента, е категоричен – точно този тип филми за отношенията между родителите, децата и училището са може би най-важните в индустрията. Убеден е и, че 22-мата от "12А" стават много, ама наистина много за кино.

Както вече се знае, Радина Кърджилова влиза в кожата на Лина – преподавателката по литература и класна на 12А. От екипа коментират, че актьорската хармония между "учителката" и "учениците" се усеща във всеки диалог и жест. А какви са емоциите и конфликтите между тях, ще разберем на премиерата. Противоречията межу поколенията избухват и между Лина и нейната майка, изиграна от изключителната Мария Каварджикова. "Тя е българската Мерил Стрийп", твърди без колебание Дейвид Варод. Дарин Ангелов, Василена Атанасова и Елена Бойчева са другите майстори в историята. "Тя е за нашите деца, на които винаги сме длъжници", коментира Магдалена Ралчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай