US критици раздадоха награди в Санта Моника

Натали Портман, която е бременна с второто си дете, беше отличена за ролята си на Джаки Кенеди

US критици раздадоха награди в Санта Моника | StandartNews.com

Натали Портман издуха Ема Стоун в надпреварата за най-добра женска роля

Мюзикълът "Страната Ла Ла", направен в духа на старите класически холивудски филми, изпълнени с романтика, музика и танци, беше оценен най-високо от Асоциацията на критиците в Щатите. Комедийната драма с Ема Стоун и Райън Гослинг спечели пет награди на 22-ата церемония в неделя в Санта Моника, Калифорния. "Страната Ла Ла" беше обявен за филм на годината, режисьорът Деймиън Шазел също получи приз, плюс още три статуетки - за оригинален сценарий, монтаж и операторско майсторство. Макар мюзикълът да тръгва по кината в Щатите на 16 декември, той вече постави рекорд с предпремиерните си излъчвания в пет кина в Ню Йорк и Лос Анджелис от миналия петък насам. Филмът спечели 855 хиляди долара, което е най-добро постижение за филм с премиера само в пет кина.

И макар мнозина критици да предричаха триумф за Ема Стоун на тазгодишния сезон на наградите, 28-годишната актриса не успя да доминира в категорията за главна роля. Там безспорен титуляр се оказа Натали Портман, която спечели приза за "Джаки" на чилийския режисьор Пабло Лараин за Жаклин Кенеди. Кейси, по-малкият брат на Бен Афлек, стана номер едно за участието си в "Манчестър до морето" на Кенет Лонерган.

С призове за поддържащи персонажи бяха отличени Махершала Али за играта му в "Лунна светлина" и Вайола Дейвис в драмата "Огради". Суперхитовите поредици на HBO "Игра на тронове" и „Силициевата долина" бяха обявени за драматичен и комедиен сериал на годината. На червения килим бяха Никол Кидман с Дев Петел и малчугана Съни Пауар, с които е заедно в новия филм на продуцента Харви Уайнстайн "Лион". Мел Гибсън, който беше номиниран за режисьор с "Възражение по съвест", беше с бременната си приятелка Розалинд Рос.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай