Бочели: Още имам сценична треска

Шедьовърът е нещо, което се обича с десетилетия, казва тенорът

Бочели: Още имам сценична треска | StandartNews.com

Андреа получавал тахикардия, преди да излезе пред публиката

Андреа Бочели призна, че все още страда от сценична треска, въпреки че е пял пред милиони фенове в последните 20 години. "Сценичната треска е нещо, което е вградено в ДНК-то ни. Нищо не можеш да направиш, за да я смекчиш. Просто трябва да се научиш да живееш с нея. При мен се изразява в следните симптоми. Получавам някакъв вид тахикардия. Ръцете ми стават студени, изпотявам се, едвам си намирам място", сподели в интервю пред австралийско издание Бочели, който на 31 август ще пее на стадион "Българска армия".

За разлика от повечето топзвезди, които често казват, че им е омръзнало да изпълняват най-големите си хитове, Бочели е все още силно привързан към песента, която го превърна в световно явление - дуетът със Сара Брайтман "Time To Say Goodbye". "Това че съм я пял хиляди пъти, няма никакво значение. Как може да ми омръзне песен, която винаги е посрещана със страхотен ентусиазъм и любов от публиката? Феновете ме зареждат достатъчно, за да не изпадна в състояние на скука", каза още италианецът с космичен глас. "Големите шедьоври се познават по това, че издържат на проверката на времето. Някой път парчето става супер известно, но пък всеки го забравя след две лета. Шедьовърът е нещо, което се обича с десетилетия и се предава през поколенията", даде рецепта гласовитият изпълнител.
"Аз съм като спортните атлети и затова е изключително важно да не хабя енергията си преди мащабно събитие. Никакъв секс преди концерт", сподели още той преди ден за "Дейли Мейл". "Това е мое желязно правило. Доказал съм си, че ангелът ми не е слаб, и след дълго турне правя любов с още по-голямо удоволствие."

В София той ще пристигне със съпругата си Вероника Берти, която е и негов мениджър. Очаква се с тях да е и дъщеричката им Вирджиния, за която ще бъде вдигнат специален детски кът в бекстейджа на стадиона. Бочели е поискал пиано в гримьорната си, за да репетира, а по отношение на кетъринга е крайно непретенциозен. От години той се придържа към диета, която включва малки порции паста, приготвена само със зехтин и различни подправки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай