Кристиан Костов представя България на Евровизия

Кристиан Костов представя България на Евровизия | StandartNews.com

Кристиан Костов е българският участник в тазгодишното издание на Евровизия 2017, съобщиха от БНТ.

Костов ще стъпи за първи път на сцената на конкурса през май в украинската столица Киев. Според предварително изтегления жребий, България е във втория полуфинал на музикалното състезание, който е на 11 май. Тогава за българския представител ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави (Украйна, Франция, Германия, Швейцария, Македония, Естония, Израел, Малта, Холандия, Сърбия, Дания, Русия, Румъния, Сан Марино, Литва, Хърватска, Норвегия, Беларус, Унгария, Австрия и Ирландия).

„Това е най-големият и вълнуващ подарък, който можех да получа 2 дни, преди да навърша 17 години. Новината, че съм избран да представя България на тази престижна сцена ме кара да се чувствам безкрайно щастлив, но и отговорен пред всички българи. От избраните участници досега, се очертава да съм най-младият, което ми се случва често. Но точно това ме мотивира да покажа, че е важно колко е голямо сърцето, таланта и вдъхновението" – сподели Кристиан Костов.

Артистът е познат на българската публика като изпълнител на едни от най-големите поп-хитове у нас през последните няколко месеца и финалист от четвъртия сезон на музикалното риалити X Factor. Дебютният му сингъл „Не си за мен" оглави националната класация на най-излъчваните български песни в ефир за две седмици, а песента на Pavell & Venci Venc' с негово участие, „Вдигам Level", беше лидер в официалната класация 14 поредни седмици.

Песента, която Кристиан Костов ще представи на Евровизия 2017, е озаглавена „Beautiful Mess". Композицията е с модерно поп звучене, а текстът е история на контрастни чувства и герои. Българската песен е посветена на младите хора, отстояващи ценностите, в които искрено вярват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай