Лили събира 30 000 на плажа в Бургас

Лили събира 30 000 на плажа в Бургас | StandartNews.com

Ден преди звездата на брега забиват "Тангра"

Лайфът на попримата е на 6 август, кувертът за масите е по 100 лв., седалките са по 50

Лили Иванова няма умора и отново се готви да направи нещо, което не е правила досега. На 6 август крайбрежната ивица на Бургас ще стане арена на мегаспектакъла на попримата. Сцената ще бъде изградена на самия плаж до морето, а лайфът започва чак в 22 часа. Очаква се там да се съберат рекордните 30 000 души. ВИП масите за по 10 човека, струващи цели 1000 лв. вече са разпродадени и са останали билети единствено от 50 лв. за седящи и 25 лв. за правостоящи. Сред много светлини и пироефекти Лили ще изпълнява близо два часа и половина най-големите си хитове. На сцената заедно със звездата ще се качат 10 изявени музиканти, сред които Ангел Дюлгеров (китари и цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Веселин Веселинов - Еко (бас и контрабас), Росен Ватев (ударни), Орлин Цветанов (цигулка). Организатор на събитието е бизнесменът Димитър Тодоранов.

Следващите изяви на Лили са на 11 септември в Античен театър Пловдив, на 23 септември в Дома на културата във Велико Търново, на 18 октомври излиза в "Арена Булстрад" в Русе, на 20 октомври е в Двореца на културата и спортa във Варна и на 22 декември - в столичния клуб "Joy Station".

Ден преди мегаконцерта на Лили на сцената на централния плаж в Бургас ще излезе една легенда в българската рок музика, която се завръща след четвърт век. Любимата на няколко поколения меломани група "Тангра" се събира отново и ще забие край морето най-големите си хитове - "Нашият град", "Любовта, без която не можем", "Богатство", "Жулиета", "Оловният войник", "Бъди, какъвто си". Обичаните парчета ще бъдат с нови аранжименти, а освен тях публиката ще чуе и нови песни от групата.
Лирой Торнхил ще зарадва родните фенове утре в клуб "Маймунарника".

Партито с бившия член на "Продиджи" и рейв танцьор е безплатно

Музиката на британеца е силно повлияна от тежките електронни бийтове, old school семпли, хип-хоп и рок от средата на 90-те години. Сетовете, които ще чуем в София, носят атмосфетара на добрите стари времена от апогея на "Продиджи" с разнообразни електро миксове и танцувални предизвикателства, превърнали се в негова запазена марка.

Още джаз, но този път с харизматичната Хилда Казасян, Христо Йоцов и Биг бенд Русе, с диригент Димчо Рубчев, ачаква варненци на 28 юли от 19.30 ч в зала 1 на Фестивален и конгресен център. Те ще представят нов прочит на едни от най-известните джаз стандарти като "Fever", "Summertime", "Big Spender", "L-O-V-E", както и боса нова парчета. Голяма част от аранжиментите са написани от Христо Йоцов, специално за Хилда, а професионалното звучене на бенда от Русе е предпоставка за още по-въздействащо преживяване.

"Мери бойс бенд" пък ще изнесе концерт на 1 август от 20.30 ч., в Летния театър на Бургас. Групата ще изпълни най-големите си хитове от албумите „Непознати улици", „Само за теб" и „Дългият път към дома". На живо ще прозвучат и чисто нови песни от предстоящия й албум.

„Решихме точно в родния си град да представим за първи път непознати и дори незаписани още песни. Почитателите ни заслужават този комплимент. Ще бъде красив концерт, представен с изключително осветление и звук", разказва вокалистката на бандата Мария Мутафчиева.

Околосветско джаз пътешествие ще предложи тазгодишния традиционен фест в Банско, който ще се проведе между 6 - 13 август. За 19-ото издание пристигат артисти от Япония и Китай, през САЩ до Великобритания и почти цяла Европа - Австрия, Германия, Франция, Полша, Израел и Италия, и разбира се, Балаканите.

Началото е с известната китайска джаз формация "Голдън Буда джаз" на площада в града, които идват за втори път у нас след 2012-а в Русе. Групата обединява елементи от китайската и модерната западна музика. Известният китайски джаз пианист, композитор и преподавател Конг Хонгуей (Златният Буда), лидер на групата, често е командирован от културното министерство за международни участия и обмен. Той е смятан за лидер в съчетаването на източен и западен джаз.
Йорданка Христова ще заграее феновете ден преди това с концерт с Биг бенд Благоевград в залата на "Гранд хотел Банско".

Голямата звезда в Банско е британката Джос Стоун

която ще закрие феста на 13 август. Наричат я новата Арета Фланклин, пяла е с Роби Уилямс, Род Стюарт. Албумите й отчитат милиони продажби и във Великобритания и в Щатите. Стоун е носителка на няколко награди "Брит" и едно "Грами" плюс пет номинации. Красивата мацка е и известна актриса, обича да излиза на сцената боса и вероятно няма да направи изключение в Банско.

Един от най-талантливите и обещаващи творци на България става част от Беглика Фест между 25 и 28 август. След шеметна международна кариера в Европа и Далечния изток, Йордан Камджалов се завръща в България. За да достигне до дълбините на българския дух, скрит във всеки от нас той, талантливият диригент създава концептуалния проект "Музикална лаборатория за всички", който ще представи по време на феста.

Майсторски владеещ инструмента ней, Бурак Малчок ще докосне сетивата на публиката с виртуозния си стил. Той работи заедно с Меркан Деде (DJ Arkin Allen), с когото създава създава уникална смесица от традиционно звучене, електроника и визуализация, което ще видим на беглишката сцена под името "Дивайн джърни". Те са подготвили и специален танц на дервиши. На сцената на Беглика ще видим и носителите на "Грами" "Deep Forest". Към тях се присъединяват шведското етно чудо "Markandeya", гръцките фурии "Koza Mostra", пленяващата българка от Америка Влада Томова, лъчезарните "Авигея" и енергията на "Man of No Ego". Към всичко това – добавете и цветовете на изкуството на цирков театър „Нибрай", плейбек театър „Тук и сега", и цирк Combino.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай