Първият фестивал за модерна бг музика ще е в Сандански

Първият фестивал за модерна бг музика ще е в Сандански | StandartNews.com

 

Първият по рода си музикален фестивал за модерна, комерсиална, авторска, българска музика „BG MUSIC FESTIVAL" ще се проведе в Сандански догодина.

Новината съобщи кметът на общината – Кирил Котев. Проявата е национален форум, който дава изява на артисти–изпълнители с нови авторски песни в стиловете на съвременната популярна музика – поп, рок, хип-хоп, R&B, dance, клубен, електронен и всички останали стилове и подстилове в модерното комерсиално музикално изкуство.

Амбициите на организаторите от музикална телевизия „BG MUSIC CHANNEL" целят създаването на нова съвременна комерсиална авторска музика, възможност за национална и международна изява на млади български артист-изпълнители и автори в контекста на европейската и световна модерност, изграждане и утвърждаване на фестивала като традиционен културен форум и лице на съвременната комерсиална българска музика пред България, Европа и света.

Първото издание на „BG MUSIC FESTIVAL" ще е на 9 и 10 юни 2017 г. в Сандански. Във фестивала могат да участват изпълнители на възраст между 16 и 40 години, като музикалните им произведения не трябва да са публично изпълнявани преди 01.01.2017 г.

До началото на месец март догодина се събират музикални произведения за участие, след което следва селекция от компетентно жури и класираните първи 20 музикални произведения ще се борят за наградите на фестивала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай