Слушаме валс на Антъни Хопкинс

Слушаме валс на Антъни Хопкинс  | StandartNews.com

Звездата от "Мълчанието на агнетата" го пише за цигуларя Андре Рийо

Сър Антъни Хопкинс е бил талантлив музикант, преди да се превърне в един от най-успешните актьори на всички времена. Едва тази пролет той за първи път чува написаното от него преди години романтично произведение. За "И валсът продължава" се оказва вдъхновен от един от най-добрите цигулари и диригенти в света - холандеца Андре Рийо. Щом завършва творението, Хопкинс го изпраща на виртуоза - с надеждата той да го изпълни някой хубав ден. Рийо на свой ред е почитател на киноаса и се съгласява да се впусна в авантюрата, акомпаниран от Оркестъра на Йохан Щраус във Виена. Хопкинс и съпругата му пристигат от Лос Анджелис и са сред публиката за премиерата в Австрия. За емоцията от преживяното звездата на Холивуд споделя:

"Отдавна съм голям почитател на Андре. Той е страхотен. С жена ми имахме мечта - да се срещнем с него. Тя се сбъдна - при това заради моя валс. Напълно съм шокиран от резултата. Случи се повече, отколкото очаквах!".

"Антъни е най-великият актьор на планетата. Тони, благодаря ти за този прекрасен валс и за приятелството", отвърна маестрото.

Валсът на сър Хопкинс ще бъде изпълнен за първи път и у нас от Плевенската филхармония на 30 октомври в зала "Емил Димитров" на читалище "Съгласие 1869". Концертът е част от абонаментния цикъл "Човешкият глас - тенорите" с участието на Любомир Дяковски, Константин Янков и Ивайло Михайлов. На сцената излиза и хорова формация "Гена Димитрова" с диригент Анелия Дечева. Ще прозвучат арии из оперни класики, руски, испански, италиански песни. Сред тях са "Калинка", O, sole mio, Granada, химнът на Ливърпул, култовият Валс номер 2 от Шостакович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай