200 участници в Панаира на книгите

Илия Троянов идва за международния литературен фестивал в НДК

200 участници в Панаира на книгите | StandartNews.com

Софийският международен панаир на книгата започва на 13 декември в НДК. Духовият оркестър на столицата ще даде официалния старт в 11 часа в Централното фоайе. 44-то издание на най-мащабния и престижен тематичен форум, организирано от Асоциация „Българска книга", ще продължи до 18 декември. Над 200 участници от България и чужбина ще бъдат представени на шест етажа. В изключително наситената съпътстваща програма ще има премиери на най-новите заглавия у нас, десетки срещи с български и чуждестранни автори и издатели.

Събитията започват още на 13-ти на сцената на етаж 3 в западното крило. В 16 часа посолството на Аржентина ще почете паметта на един от великите класици на XX век - Хорхе Луис Борхес.

Между гостите, които ще раздават автографи в НДК, са известният португалски писател и журналист Жозе Родригеш душ Сантуш и турският автор Мурат Гюлсой. В специализираната програма има среща и с гостите от щанда на Китай. В афиша са още събития за най-малките читатели, музикални и актьорски участия. По традиция Софийският международен панаир на книгата е домакин и на наградата за най-добър издателски проект „Златен лъв". Тя ще бъде връчена в „Перото". За четвърта година в Мраморното фоайе панаирът посреща Софийския международен литературен фестивал, който се фокусира върху изключително актуални теми - миграция, идентичност, граници, принадлежност. 11 са авторите в чуждестранната програма. Сред тях е Илия Троянов, чиято творба „Власт и съпротива" беше сред 20-те, номинирани за най-добър немскоезичен роман на 2015-а. Щандовете с книги от Иран, Испания, Италия, Китай, Румъния, Русия, Турция и Унгария са на левия полуетаж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай