Неочаквани срещи по внезапни улици

Неочаквани срещи по внезапни улици | StandartNews.com

Безработна сценаристка, изпаднала в творческа криза. Световноизвестен сценограф, изоставил недовършено творението на живота си, измислен град-декор край морето, и потънал в забвение.

Унгарски музикант, който идва само за една нощ в София и получава от непозната жена снимка с тайнствен надпис на гърба. Фотографка, изчезнала безследно преди 30 години при опит за бягство зад граница. Преподавател по степ, който колекционира чужди истории и предпочита да живее във всички възможни времена, освен в настоящето. Това са героите на Иванка Могилска от "Внезапни улици". Какви са плановете на случайността за тях? Успяват ли да понесат последствията от капризите й? Къде свършва измислицата и започва реалния живот? Тези отговори търси авторката чрез своите образи. Действието се развива в периода 1956 - 2012 година в София, Париж, Будапеща, Истанбул, Рим и Барселона. А също и в един измислен град-декор край морето, на нос Калиакра.

Този роман е историята на недостроен, измислен град, събрал в себе си най-вълнуващите места от различни градове. И на хората, които се срещат и разминават по неговите внезапни улици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай