"Метрополитен" кани Гьорне без репетиция

"Метрополитен" кани Гьорне без репетиция | StandartNews.com

Матиас Гьорне омагьосва публиката по целия свят. Независимо дали се изявява пред американски меломани в "Карнеги хол", пред японски зрители или пред претенциозните австрийски слушатели в "Музикверейн".

Тази година, часове преди концерта му в "Карнеги хол", от "Метрополитен опера" неочаквано го молят да приеме главната роля във "Воцек" от Албан Берг под диригентството на Джеймс Ливайн. Титулярът Томас Хемпсон се е разболял, а премиерата била след ден. Без нито една репетиция! Баритонът се съгласил, отишъл след обед в операта, за да му вземат мерки и прекроят костюмите. Няколко часа по-късно пял с феноменален успех на премиерата.

В момента Матиас Гьорне е на турне с "Коледна оратория" на Бах в Дортмунд, Висбаден, Париж и Лудвигсбург. В самия край на годината и навръх новата 2015-та ще изнесе няколко рецитала в Концертхауз във Виена като солист на прочутата Девета симфония на Бетовен. Скоро излезе и новият му диск с цикъла "Зимен път". "Ню Йорк таймс" го нарича "едно от най-завладяващите и проницателни изпълнения на цикъла на Шуберт, чувани някога".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай