Шест вечери с "Атила" на Верди

Шест вечери с "Атила" на Верди | StandartNews.com

Хунският вожд Атила ще превзема Италия отново в едноименната опера на Верди в Софийската опера и балет. Датите за представлението са довечера, 22, 23, 28, 29 и 30 април.

Басът Светозар Рангелов се превъплъщава в Атила, редувайки се в партията с Петър Бучков. "Предпочитам да играя Атила повече като римски възпитаник. Докато е бил в Рим, където е поканен, за да бъдат открити слабостите му и после да бъде победен, той научава много неща, които след завръщането си въвежда в своите земи.

Всеки властолюбив, амбициозен човек, който се стреми към успеха, краде занаят и се учи", коментира Светозар Рангелов.
Калуди Калудов пък гостува на 22 април като Форесто. Сопраните Радостина Николаева и Баясгалан Дашням са в ролята на Одабела. "Малко оперни театри по света могат да си позволят две толкова добри сопрани за един и същи персонажа", коментира диригентът Велизар Генчев. Режисьор е Юлия Кръстева. Тя казва: "Главните герои са раздвоени.

Между чувствата и дълга се колебаят и Одабела, и Ецио (Бисер Георгиев, Нико Исаков), и Форесто (Даниел Дамянов, Калуди Калудов)." Сред останалите участници са Пламен Папазиков, Димитър Станчев, Нико Исаков. Сценографията е на Борис Стойнов, костюмите - на Любомир Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай