Дизайнерът на Камерън Диас и Бионсе гостува в София

Дизайнерът на Камерън Диас и Бионсе гостува в София | StandartNews.com

София е четвъртата европейска столица, която има своите Green fashion days и това я поставя върху картата на значимите събития за всички почитатели, блогъри и журналисти на зелената екологична мода. Във форума ще участват някои от най-добрите автори в жанра - от младата генерация и от доайените. Те ще покажат световните тенденции, коментира организаторът за България Наталия Абилдина.

В шоуто ще се включат първата дама на еко модата у нас Светла Димитрова, която е и творец на концептуалната колекция "Ариес уникат", Мариела Братова - вдъхновена за своите модели от лични преживявания, Габриела Колева, изгряващите Калина Кузманова и Елена Алекси, които вече имат успехи на европейската тематична сцена, Наталия Иванова, която ще представи облекла за хлапета. С голям интерес се очакват дефилетата на Жумубуба Сариева, която работи върху интерпретацията на традиционните костюми от Киргизстан в ежедневието и висшата мода. Ще видим ярки цветове, естествени материи и много любопитни идеи. Топ дизайнерът от Великобритания Ромеро Брайън ще покаже колекция от естествени материали и нетрадиционни кройки, концептуални одежди от рециклирани материали. Той нашумя преди години, когато облече филмовата звезда Камерън Диас, Бионсе и дамите от "Дестинис чайлд" за своите клипове и изяви. Ромеро е от най-големите почитателки на "зелената мода".

София ще стане модна сцена, на която ще се покажат дрехи за предстоящия сезон есен-зима 2018/2019. Това ще се случи на зелените модни дни в Новотел София на 13 и 14 май.

Столичани ще могат безплатно да наблюдават дефилетата. Гримът на манекените е изцяло от био продукти, демонстрирани от Мирена Събева. Прическите са на Тодор Сивов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай