Джоан Роулинг е шампион по милиони

Майката на Хари Потър отново оглави класацията на "Форбс" за най-богатите писатели

Джоан Роулинг е шампион по милиони | StandartNews.com

Джоан Роулинг пак остави мъжете да гледат номера на фланелката й. Създателката на Хари Потър, която от бедна и стресирана млада майка се превърна в една от най-прочутите британки по света, отново оглави класацията на списание "Форбс" за най-високоплатените писатели.

За последен път Роулинг беше обявена за номер едно по приходи през 2008-а. А от 1999-а насам тя три пъти оглавява състезанието на "Форбс". Сега става ясно, че авторката на поредицата бестселъри за младия магьосник от юни на 2016-а досега е спечелила 95 милиона долара. Така тя изпреварва миналогодишния лидер в подреждането - американския сладкодумник Джеймс Патерсън, баща на страхотните кримки за вече толкова известния инспектор Алекс Крос, в чиято кожа на големия екран влиза перфектният актьор и чаровник Морган Фрийман.

За една година в сметките на Патерсън са влезли 87 милиона долара - достатъчно за почетното второ място, съобщава БТА.

В петицата на лидерите по размера на хонорарите влизат още трима автори от другата страна на океана. Детският писател Джеф Кини се класира с 21 милиона, Дан Браун - с 20 милиона, Кралят на ужасите Стивън Кинг - с 15 милиона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай