Кралицата благослови брака на принц Хари и Меган

Кралицата благослови брака на принц Хари и Меган | StandartNews.com

Бъкингамският дворец разпространи снимка на написан на ръка документ, в който кралица Елизабет II даде своята благословията си на принц Хари да се ожени за Мегън Маркъл, предаде Си Би Ес.

Снимката на документа за съгласие беше разпространена седмица преди Хари да се ожени за американската актриса в катедралата "Сейнт Джордж" в Уиндзор. Документът е на пергамент и има декорации от двете страни на текста. От ляво на текста има изобразен дракон, който е символ на Уелс. А в дясно е изобразена червена роза - националното цвете на САЩ.

По британските закони първите шест човека в линията на трона трябва да поискат писмено разрешение от кралицата, за да се оженят. Принц Хари беше пети, когато се сгоди за Меган Маркъл. Той беше изпратен на шесто място, след като третото дете на брат му се роди миналия месец.

Дворецът в Кенсингтън обяви, че главата на епископалната църква ще участва в церемонията. Той ще се присъедини към негово светейшество Дейвид Конър и архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби, който ще ръководи службата. Уелби беше и човекът, който покръсти Маркъл преди брака й с Хари. Къри е първият чернокож, който е на чело на Епископалната църква , която е част от английската църква в САЩ. Тя е и част от международната англиканска общност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай