Нова тенденция: "Не" на изкуствените джуки

Фото: Д-р Анелия Здравкова и д-р Антонио Бенедето, един от най-елитните лектори на 16-ия световен конгрес в Монако

Нова тенденция: "Не" на изкуствените джуки | StandartNews.com

Обемните устни, които у нас са страст най-вече на манекенки и певици, са тотално ретро. Това стана ясно на поредния 16-и Световен конгрес по естетична медицина в Монако, който по традиция е под патронажа на Алберт II и под академичната експертиза на Световното дружество за интердисциплинарна анти-ейдж наука и практики.

"При младите жени има „бум" в интереса към корекцията на зона "устни". Те обаче трябва да бъдат забелязвани не защото са големи, а защото са красиви. Обемът им трябва да бъде хармонизиран с формата и обема на другите части на лицето. С възрастта устните губят плътността си, а цветният им контур се размива. Вертикалните бръчки и ъгълчетата на устните застават надолу, като придават тъжен вид на изражението. Филърите на основата на хиалуронова киселина са идеалното средство за възвръщане младежкия вид на устните", съветва дерматологът д-р Анелия Здравкова, която всяка година участва в конгреса в Монако. Тя уточнява, че е добре да се въздейства върху овала на лицето чрез радиочестотно моделиране, третиращо отпускането на кожата.

За лифтинг на клепачите пък най-ефективните техники се оказват Plexаr или Plasmage, които позволяват да се избегне хирургичната намеса за коригиране на увисналата кожа, белези и пигментни петна.

Дебатите в Монако са били насочени към глобалното застаряване, урбанизацията, оксидативния стрес и индустриалния напредък като предизвикателства към създаването на нови методи за подмладяване. "Поради тази масовост експертите насочват вниманието си към по-малко инвазивните методи. И докато през последните години отговорът беше само хирургична намеса, сега има техники и продукти чрез инжектиране, които бързо и с далеч по-малко травми дават бърз и лесен резултат. Регенеративната медицина е нов начин за подмладяване в естетиката, която използва иновации в меко-тъканното възстановяване - стволови клетки и растежни фактори.

Много обсъждани теми са шията и деколтето, които първи издават възрастта. На конгреса бяха обсъдени техники и технологии за стягане и хидратация на зоната. Една от новостите е продукт, който се поставя в специални точки, стимулирайки производството на колаген и еластин и повлиявайки кожната текстура. Тройната комбинация от микронидлинг с радиочестота и хиалуронови филъри също стяга кожата на шията, запълва бръчиците и оформя долния лицев контур", казва д-р Здравкова. Все по-актуално е освежаването на интимните зони. Разработени са специални нови технологии за вагинално подмладяване, както и пилинг за най-деликатните части на тялото.

"На конгреса бяха направени демострации за повдигане на дупе, за въздействие върху дефекти в областта на гърдите като хлътвания и асиметрия. Специален акцент имаше и повдигане на вежди и горен клепач. Направена бе демонстрация на филъри, ботокс и уреди за неоперативна блеферопластика. Един от водещите лектори, пластичният хирург д-р Маурицио де Майро, демонстрира как едно лице може да се подмлади и да изглежда естествено след поставяне на 18 хиалуронови филъри. Истинско предизвикателство обаче е с 1 филър да се постигне най-добър ефект, за което също се изисква майсторство и много добър анализ на всяко лице", разказа още за Монако д-р Здравкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай