Салон на галериите за трети път в НДК

Професор Емил Попов откри вчера своя "Конник" пред вход А3 на НДК

Салон на галериите за трети път в НДК | StandartNews.com

Конник вече пази вход А3 на НДК. Скулптурата, която беше официално открита вчера, е на Емил Попов - изпълнена е от месинг с почти естествени размери, част от експозицията на професора „Проекти и други" в мраморното фоайе на Двореца. С нея се дава старт на третото издание на „Салон на галериите". След края на изложбата на 7 ноември конникът остава като дар за НДК.

Довечера от 18:30 часа в зала номер 3 е официалното откриване на „Салона". В него ще се срещнат вернисажи на 30 арт пространства от столицата и страната, представяйки най-добрите съвременни автори и творчеството на старите майстори. Публиката ще види произведения на знакови художници - Магда Абазова, Георги Божилов, Димитър Казаков-Нерон, Румен Скорчев, Вихрони Попнеделев, Рада Цанкова и много други. Ценителите ще се насладят на холандска живопис от XVII и XVIII век на "Униарт" и графичната сбирка на "Ателие"-то на Светлин Русев с шедьоври на Гоя, Рембранд, Дюрер и Кете Колвиц.

За първи път тази година в „Салона" участват и три европейски галерии – от Австрия, Швейцария и Словакия. На откриването Галина Христова ще танцува пред свое произведение, наречено „Саможертва".

В четвъртък от 18, 30 часа на полуетаж Изток ще бъде открита изложба с фотографии от „Златната книга" на българските икони, проект на издателство „Методиеви книги" и доцент д-р Ралица Русева – автор на текстовете. „Салон на галериите" ще продължи до 24 октомври. Входът е свободен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай